Beleef meer comfort! Door onze
montageservice al vanaf € 49,00!
2.723.449 tevreden klanten
Europa's Nr. 1 in Thuis Fitness
Vertrouw onze klanten.
Actueel 65.394 productbeoordelingen
crosstrainer

Crosstrainers

kopen
bij Europa's Nr. 1 in Thuis Fitness

Start nu met een gewrichtsvriendelijke complete lichaamstraining en verbeter je fitheid.

 • Prijs
 • Bewegingskwaliteit
 • Trainingsvlak
 • Studio / Thuis Fitness
 • Intensiteit

Prijs

Kies a.u.b. het gewenste prijsbereik uit.

Prijsklasse

Prijsbereik

tot 299 13195
Filter verwijderen

Bewegingskwaliteit

De bewegingskwaliteit is bij de crosstrainer beslissend voor een aangenaam gevoel bij de training. Crosstrainers met een hoge bewegingskwaliteit zijn bijv. stiller en lopen gelijkmatiger. Beslissend voor de bewegingskwaliteit van een crosstrainer zijn het vliegwiel, de omzettingsverhouding, de kogellagers en de materiaal- en afwerkingskwaliteit.

Bewegingskwaliteit

Filter verwijderen

Trainingsvlak

Kies uw crosstrainer uit volgens de voorhanden opstelplaats.

Benodigde ruimte (lengte)

Filter verwijderen

Studio / Thuis Fitness

Voor de gebruikswijze tellen bijv. de intensiteit, de duur en de frequentie van het gebruik. Voor fitnessstudio's zijn enkel crosstrainers geschikt, die als professioneel gemarkeerd zijn. Daarnaast zijn deze toestellen ook optimaal voor intensief thuisgebruik, aangezien ze qua materiaal- en afwerkingskwaliteit alsook stabiliteit en levenduur het beste zijn.

Semiprofessionele crosstrainers zijn geschikt voor ambitieuze thuissporters. Op basis van hun hoge belastbaarheid, eenvoudige bediening en de gewrichtsvriendelijke beweging worden ze ook in hotels, verenigingen,bedrijfsfitnessen en in het therapeutische bereik gebruikt.

Inzetbereik

Filter verwijderen

Intensiteit

Enkele crosstrainers uit ons assortiment zijn speciaal ontworpen voor hoge belastingen. Ook voor ambitieuze thuissporters zijn crosstrainers met een hoge belastbaarheid zeer goed, aangezien deze bijzonder stabiel en hoogwaardig afgewerkt zijn.

Gemiddelde trainingstijd per week

Filter verwijderen
Tobi
Neem contact met ons op
Neem contact met ons op voor goed advies
Contact
0172 61 99 61
Veilig kopen
Uw bestelling is gecodeerd met 256-bit-SSL
T-Fitness beschikt over het Trusted Shops keurmerk met consumenten-bescherming
78x in Europa Vind een filiaal
stores
Sortering
Artikelen per pagina:
Vertoning
Pagina
Fitshop test elk fitnessapparaat uitgebreid. Aansluitend beoordeelt ons team, bestaande uit sportwetenschappers, wedstrijdsporters en servicemonteurs met jarenlange ervaring, de producten in verschillende categorieën. Met het Fitshop-testoordeel kun je de producten eenvoudig met elkaar vergelijken en zo het juiste apparaat voor je training vinden.
De uitrusting van een crosstrainer omvat het vliegwiel, het remsysteem, de trainingscomputer (display, programma's etc.) en extra's zoals transportwieltjes, lectuurrekje etc,. Een goede uitrusting maakt de training afwisselingsrijker en comfortabeler. Met polsmeting wordt uw training effectiever.
Innovatie is een speciaal punt in de T-Fitness testbeoordeling van crosstrainers. Wij beoordelen enkel toestellen die gekenmerkt zijn door technische vernieuwingen, die echt belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van crosstrainers. Hoe hoger de beoordeling, des te vooruitstrevender is de ontwikkeling!
De vliegwielmassa bestaat uit het vliegwiel, het traplager, kogellager etc. en is zeer belangrijk voor een ronde loop. Voor een ronde loop dragen bovendien de omzettingsverhouding en de staplengte en -breedte in samenspel met de staphoogte bij. Door een goede ronde loop bij een crosstrainer is de training bijzonder gewrichtontzienend. Ook de activiteit van de spieren is duidelijk hoger.
De stabiliteit van de crosstrainers wordt door stabiele poten, een hoog evenwicht en een robuust frame behaald. Een stabiele crosstrainer is niet alleen duurzaam - hij staat ook bij een zweetdrijvende training veilig en heeft een hogere gewichtsbelasting.
Artikelen per pagina:
Pagina

Crosstrainers - Klantenbeoordelingen

 • Life Fitness Crosstrainer E5 Track Connect

  Ronald Verrips 28.12.2018 - Life Fitness Crosstrainer E5 Track Connect

  De crosstrainer is door zijn automatisch wisselende paslengte en vele programma’s ideaal als je, zoals bij ons thuis, houdt van variatie in je trainingen. Door deze variatie pak je continu andere spiergroepen mee in de training. Een totale body-workout dus! Na de levering zat er een storing in het apparaat. Deze is echter snel en naar volle tevredenheid door t-fitness verholpen. De crosstrainer en t-fitness zijn allebei echte aanraders!

 • cardiostrong crosstrainer EX90 Plus

  Bas van Hoof 28.12.2018 - cardiostrong crosstrainer EX90 Plus

  Dit toestel is robuust van bouw, stevig gemaakt dus duurzaam. Wel zwaar, verplaatsen is daardoor iets moeilijker. Voldoende training programma's dus je kan genoeg afwisselen. Geen vervelende geluidjes tijdens het trainen zoals wrijvingsgeluiden of dergelijke. Door zijn geringe lengte van 145 cm is het een compact toestel dat goed integreerbaar is in de kamer. Heel het gezin maakt er gebruik van en daarom is de verstelbare traplengte voor ons ideaal. Draadloze hartslagmeting vind ik super gemakkelijk. Zeer tevreden over deze aankoop.

 • cardiostrong Crostrainer EX40

  Anonym 14.12.2018 - cardiostrong Crostrainer EX40

  Ik heb de crosstrainer een aantal weken geleden gekocht in de winkel zelf waarbij ik meerdere apparaten heb uitgeprobeerd. Uiteindelijk is mijn keuze op de EX40 gevallen. Montage van het apparaat was vrij eenvoudig. Het apparaat biedt diverse programma's; ik gebruik zelf alleen de voorgeprogrammeerde programma's. Dat zijn er 19, dus genoeg af te wisselen. Je kunt apart het aantal calorieën, hartslag en RPM instellen, maar dat gebruik ik niet eens. Alleen tijd, level en programma zijn voor mij voldoende. De pedalen zijn verstelbaar, erg fijn omdat mijn vriend langer is. Ik stap er zelfs regelmatig met mijn blote voeten op, dat gaat prima. Verder vind ik de ipad-en drinkbekerhouder erg fijn. Er zitten hartslagsensoren op, maar ik vind dat weinig secuur. Ik ga er dus apart nog een borstband bij bestellen. Er zit geen Nederlandse handleiding bij, het kostte me wat moeite om goed te begrijpen hoe alles werkt. Het apparaat is stil in gebruik en degelijk afgewerkt. Ik ben erg blij met deze aankoop.

 • Life Fitness crosstrainer X1 Go

  Rick 24.11.2018 - Life Fitness crosstrainer X1 Go

  Een goed een degelijk toestel! Het heeft een natuurlijke slag waardoor je gemakkelijk zonder dat je een blessure krijgt een van de vele programma's kunt trainen. Ben er heel gelukkig mee en ben op een zeer prettige manier geholpen door de medewerkers van fitshop.

 • Darwin Crosstrainer CT40

  Anonym 19.10.2018 - Darwin Crosstrainer CT40

  Beste Fitshop, Ik was op zoek naar een wat goedkopere crosstrainer die toch stevig genoeg was voor mij (100kg). De Darwin crosstrainer is stevig genoeg en heeft veel opties voor verschillende trainingen, zelf vind ik de intervaltrainings erg fijn. De crosstrainer heeft een hoge afwerking en is bovendien compact genoeg voor in de slaapkamer. Groet, Ilse

 • cardiostrong Crosstrainer FX70

  Anonym 19.10.2018 - cardiostrong Crosstrainer FX70

  Ik zocht een crosstrainer voor thuis die een verstelbare stijging had, maar toch betaalbaar. Deze crosstrainer heeft die verstelbaarheid die ik zoek en is ook erg stevig. De beweging is erg soepel en de crosstrainer is ook stil.

 • cardiostrong Crosstrainer EX70

  Anonym 19.10.2018 - cardiostrong Crosstrainer EX70

  Fijne crosstrainer en erg stevig! Door de verstelbare paslengte kunnen zowel ik (1.85) als mijn vrouw (1.62) er fijn op kunnen trainen. Veel programmas en andere mogelijkheden in de computer!

 • cardiostrong Crosstrainer EX70

  Anonym 19.10.2018 - cardiostrong Crosstrainer EX70

  Goede crosstrainer met veel trainingsprogramma's en een grote paslengte. Ik was op zoek naar een crosstrainer met een paslengte groter dan 50cm en toch een compact apparaat. Daarom heb ik voor de EX70 gekozen in plaats van de FX70.

 • Darwin Crosstrainer CT40

  Anonym 19.10.2018 - Darwin Crosstrainer CT40

  Mooie compacte crosstrainer met veel mogelijkheden in de computer zoals trainingsprogramma's, hartslagprogramma's en nog veel meer. De crosstrainer is bovendien erg compact in vergelijk met andere crosstrainer. De afwerking is erg goed.

 • cardiostrong Crostrainer EX40

  Anonym 29.9.2018 - cardiostrong Crostrainer EX40

  Fijne crosstrainer met een zwaar vliegwiel dus lekker soepel. De afwerking is heel erg netjes en het scherm is goed afleesbaar.

Door de grote vraag naar crosstrainers is er een groot aanbod vanuit diverse merken en leveranciers. Er is een breed aanbod in termen van functionaliteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.Met behulp van onze aankoopgids bieden wij jou de hulp bij alle feiten en voordelen van de diverse apparatuur. Daarnaast vind je handige tips bij wat er belangrijk is voor de crosstrainer, zoals,:

 • Hoe kan ik effectief gewicht verliezen, spiermassa opbouwen of mijn conditie verbeteren met behulp van een crosstrainer
 • Hoe kan ik mijn crosstrainer gevarieerd gebruiken
 • Wat onderscheidt crosstrainers in hun kwaliteit
 • De mogelijkheden van een crosstrainer vanaf het instapmodel tot de professionele modellen
 • Waarom kies ik een crosstrainer in plaats van een ander apparaat


Kortom, wij zullen laten zien hoe je de perfecte crosstrainer kunt vinden die past bij jouw wensen en behoeften. .

1. Voordelen van een crosstrainer

Crosstrainers zijn fitnessapparaten waarmee de natuurlijke beweging van wandelen, hardlopen en traplopen wordt gesimuleerd. De natuurlijke beweging van een crosstrainer wordt vaak vergeleken met bijvoorbeeld cross-country skiën. De training heeft een minimale impact op de gewrichten. Je vangt geen klappen op met het lichaam, zoals dat wel met bijvoorbeeld hardlopen gebeurt. Gewrichten zoals de knieën, enkels en heupen worden ontzien, wat het prettiger maakt om te trainen, ook als je bijvoorbeeld herstellende bent van een blessure.

Daarnaast bieden crosstrainers zogenaamde aanhoudende cardiovasculaire training. Dit houdt in dat er continue aanspraak wordt gemaakt op de hart- en longfunctie waarvan de intensiteit kan variëren van zeer eenvoudig tot zeer intens. De intensiteit is goed terug te zien in de actuele hartslag(zone) tijdens de training. De intensiteit wordt bepaald door snelheid en weerstand van het apparaat.

De belangrijkste spiergroepen die worden aangesproken zijn de benen en billen. Door het mee bewegen van de armen worden ook de spieren in de onderrug, de buik en de schoudergordel getraind. De beweging op een crosstrainer is niet alleen erg prettig voor de gewrichten en effectief voor de spieren, maar ook bijzonder geschikt om gewicht te verliezen. Afhankelijk van de intensiteit, kunt je maximaal 700 kcal verbranden per uur trainen op de crosstrainer. Dit maakt de crosstrainer een echt full body fitnessapparaat. Crosstrainers hebben zich al sinds de jaren '90 ontwikkeld tot een van de populairste fitnessapparaten voor thuis en bij professionele trainingsfaciliteiten.

2. Het vinden van de juiste crosstrainer

Bij het zoeken naar de optimale crosstrainer waarbij punten als: kwaliteit, comfort, stabiliteit en het gebruiksgemak van belang zijn, duiken er een aantal belangrijke vragen op over verschillende aspecten:

 • Wat moet ik op letten bij de aankoop van een crosstrainer?
 • Kan ik een crosstrainer gebruiken om gewicht te verliezen?
 • Wat train in precies met een crosstrainer?
 • Wat zijn de verschillen en de voordelen ten opzichte van andere fitness apparaten?
 • Wat moet een crosstrainer kosten die past bij mij?
 • Kan ik ook met gezondheidsklachten gebruik maken van een crosstrainer?
 • Kan mijn hele familie trainen op een crosstrainer?
 • en nog veel meer.


Wij bieden nuttige hulp en laten zien waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste crosstrainer. Hierbij wordt rekening gehouden met uw fitness niveau en met andere ervaring. Met onze crosstrainer aanbevelingen krijgt u een goed overzicht van het uitgebreide aanbod van "cross trainer".

Onze crosstrainer aanbevelingen voor beginners

Er zijn veel cross trainer voor beginners in het lage prijssegment, die een net wat mindere functionaliteit, stabiliteit ten opzichte van kwalitatief hoogwaardige crosstrainers hebben, maar toch zeer geschikt zijn voor een effectieve en duurzame cross trainer workout.

Goedkope Cross trainers zijn niet altijd goedkope crosstrainers

De prijs van een crosstrainer is een belangrijk argument in het besluitvormingsproces voor het apparaat van uw keuze. Bij een goedkope crosstrainer bestaat de kans dat u op langere termijn meer kosten kwijt bent. Echter, is het verstandig om een expert te vragen naar een crosstrainer die aan uw eisen voldoet waarbij de prijs-kwaliteit verhouding juist is. Profiteer van onze crosstrainer aanbevelingen, om een ​​goed overzicht te krijgen voordat u start met trainen op de crosstrainer

 • cardiostrong EX 40
  cardiostrong EX 40
  Kettler Crosstrainer CTR 4 (22 kg vliegwiel, zeer gewrichtsontzienende beweging, zeer stevig met een goede techniek, de opvolger van het succesvolle model Kettler CTR3)
 • cardiostrong Crosstrainer EX 40 (Uniform rondloop met 28 kg vliegwiel, 19 motiverende trainingsprogramma's, comfortabele loopvlakken Award winnaar in de ETM crosstrainer, Algemene beoordeling: "zeer goed", 08/2011)

Onze crosstrainer aanbevelingen voor geavanceerde

Voor de gebruikers onder u die al beschikken over uitgebreide ervaring in het trainen met een crosstrainer en u liever een apparaat heeft met hogere prestaties of die de training wilt intensiveren, de zijn volgende crosstrainers ideaal:

 • Life Fitness Crosstrainer X1 Go (Prettige crosstrainer beweging, lage afstand tussen de pedalen voor een realistische training gevoel. bijzonder robuust frame, modern, gebruiksvriendelijk cockpit en crosstrainer winnaar € 2.000 in de Fit for Fun 11/2013)
 • Taurus Fitness Crosstrainer X7.7 (aan de voorzijde zit een 14,5 kg vliegwiel, dus zeer harmonieuze beweging, uitstekende technische apparatuur, value-Tip)
 • cardiostrong Crosstrainer EX80 (De enige crosstrainer in zijn prijsklasse met een verstelbare paslengte, verbeterde opvolger van de ETM-test tijdschrift (12/2014) met een "zeer goed" (93,1%) gewaardeerd model, 16 weerstandopties en 19 programma's zorgen voor een afwisselende training, maak 4 heart rate control programma's training bijzonder effectief)
 • cardiostrong Crosstrainer EX60 (Uitstekende kwaliteit van de beweging dankzij 2 vliegwielen. Perfect aangepast aan de lichaamsgrootte dankzij de vele verstelbare voetplaten en arm bars, in het bijzonder lage instap en gedempte pedalen voor de gewrichten en een comfortabele workout)

Crosstrainer aankoopadvies: Premium en studio-apparatuur

Hoogwaardige premium crosstrainer zitten logischerwijs in een andere prijsklasse dan de instap modellen. Daarvoor brengen professionele cross trainers meer kwaliteit en stabiliteit. Apparaten uit het premium segment bieden tijdens intensievere belasting een betere houding voor het lichaam en de premium apparaten zijn gebouwd op zeer intensief gebruik. Bij de premium crosstrainer is het maximale gebruikers gewicht, de maximum snelheid ,de duur en frequentie van training hoger/beter. Wanneer er meerdere mensen willen gaan trainen op een crosstrainer of als u de crosstrainer wilt gebruiken voor zeer intensief gebruik en u ambiteuze doelstellingen heeft dan is een premium crosstrainer de juiste keuze.

Hoogwaardige crosstrainers zijn aan te passen aan uw behoeten

Hoogwaardige crosstrainer bieden vaak functies die kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Dit varieert van speciale gebruiker programma's, snelle toegang tot uw eigen gegevens in bijvoorbeeld een app en kunnen bij sommige crosstrainers zelfs de stap lengtes worden aangepast. Deze kwaliteit crosstrainers zijn niet alleen geschikt voor sporters van verschillende grootte, maar ook verschillende loopstijlen.

premium crosstrainer en studio crosstrainer

Wanneer een crosstrainer wordt beoordeeld als studio kwaliteit, dan wil dit zeggen dat het zonder problemen kan worden gebruik in sportscholen. Premium en studio crosstrainer zijn ook geschikt voor thuisgebruik. Vooral met bijzonder intens en veelvuldig gebruik zijn professionele crosstrainer een eersteklas alternatief. Kwalitatief hoogwaardige professionele crosstrainer van sportscholen zijn ook goed geschikt voor sporters met grote ambities, omdat ze zijn ontworpen voor intensief gebruik en hogere prestaties.

Wat is een hoge kwaliteit crosstrainer?

Een kwaliteit crosstrainer is een fitness-machine, waarbij het totale pakket helemaal goed is. Hiermee bedoelen we dat het apparaat een aangename/zachte en natuurlijke beweging heeft, het een hoge stabiliteit heeft en gebruik maakt van hoogwaardige materialen om het ​​gebruik op lange termijn te waarborgen.

 • cardiostrong EX90 Plus
  cardiostrong EX90 Plus
  cardiostrong Crosstrainer EX80 (verbeterde opvolger van de ETM-test tijdschrift (12/2014) met een "zeer goed" (93,1%) gewaardeerd model, revolutionair, ruimtebesparend design, grote beweging, enige crosstrainer in zijn prijsklasse met een verstelbare paslengte 45-65 cm)
 • cardiostrong crosstrainer EX90 (revolutionair, ruimtebesparend design, elektronisch verstelbare paslengte, grote beweging, robuuste constructie)
 • cardiostrong Crosstrainer EX90 Plus (traploos verstelbare paslengte, uitstekende stabiliteit, bijzondere training beweging, futuristisch design, verschillende grip posities dankzij de multi-grips, bekroond met de ISPO Gold Award 2016/17, de Plus X Award 2016/17 "Beste Product" en de Plus X Award 2016 op het gebied van hoge kwaliteit, operationele functie, design en functionaliteit)
 • Taurus Crosstrainer 10.5 Pro (Studio Kwaliteit: robuust, veelzijdig en zeer eenvoudig te gebruiken, touch-screen display, generator drive - de prijs-prestatie-tip onder Crosstrainer topmodellen)!


U kunt met uw vragen op het gebied van fitnessapparatuur contact opnemen met onze medewerkers door te bellen naar onze klanteservice +31 (0) 172 61 99 61, per e-mail op info@fitshop.nl of door even langs te komen in één van onze 7 vestigingen.

3. Crosstrainer Winnaar

Bij het kiezen van de juiste crosstrainer zijn klantbeoordelingen en test beoordelingen een goede raadgever voor het vinden van het juiste apparaat. In dit overzicht, tonen wij u een selectie van de beste crosstrainers op de markt die zijn getest door gerenommeerde tijdschriften en testinstituten. De hier vermelde proeven werden uitgevoerd op basis van verschillende methoden. De ETM-test voert men in detail een grondige observatie uit op een apparaat. Terwijl Fit for Fun gebruik maakt van meerdere apparaten binnen een test categorie en deze worden vervolgens met elkaar vergeleken.

De crosstrainer cardiostrong EX90 Plus - winnaar dankzij innovatie, kwaliteit en een uitstekende beweging

De EX90 Plus is een van de hoogste kwaliteit crosstrainers in ons assortiment, wat wordt bevestigd door tal van awards en test overwinningen van topinstituten.

2015/16: ISPO Award, Plus X Award, crosstrainer test tijdschrift ETM (08/2015): De Cardiostrong EX90 Plus wist

In het nummer 08/2015 van de ETM-test tijdschrift heeft crosstrainer 2500-3500 € detail en de crosstrainer cardiostrong EX90 Plus een "uitstekend trainings ergonomie met individuele aanpassing" gecertificeerd getest. Naast de uitstekende kwaliteit scoort deze crosstrainer erg goed op de gebruiksvriendelijkheid, de keuze tot specifiek programma’s en de uitstekende beweging.
  
ETM Testseal EX90 Plus
ETM Testseal EX90 Plus
  
  Op de fitness-beurs ISPO in München heeft de Cardiostrong EX90 Plus de ISPO Gold Award gekregen 2016/17. Voor de jury de EX90 Plus is een "Kwalitatief hoge en innovatieve home fitness crosstrainer. De kwaliteit en het concept kan zeker worden gebruikt voor semi-professioneel gebruik. Vanwege het extreem ruimtebesparende ontwerp past deze crosstrainer elk appartement. De unieke verstelling van de paslengte zorgt ervoor dat verschillende mensen het kunnen gebruiken. "


Zelfs de grootste innovatieprijs in de wereld, de Plus X Award (04/2016), kon de crosstrainer Cardiostrong EX90 Plus winnen. In deze prestigieuze prijs kreeg dit apparaat in de categorieën: functionaliteit, design, gebruiksgemak en hoge kwaliteit de felbegeerde Plus X Award.

12/2015: Fit for Fun crosstrainer

In het nummer 12/2015 van het Fit for Fun tijdschrijft is de belangrijkste fitnessapparatuur test van het ministerie van biomechanica in de sport aan de TU München gepubliceerd. De test winnaar was de LifeFitness crosstrainer X1. Het volgende zegt men hierover in de Fit for Fun:

   De X1 Go is de test winnaar en is men onder de indruk van de uitstekende kwaliteit van de beweging en ergonomie.

Technisch gezien heeft vooral de Cardiostrong EX90 overtuigd. Dit zegt de redactie:

   Met de verstelbare paslengte en een meer vloeiende beweging is de Cardiostrong EX90 een van de meest volwassen en meest stabiele crosstrainer in de test.

In prijs-prestatie verhouding presteert de Cardiostrong Crosstrainer EX40 zeer goed, maar ook in andere gebieden scoort hij, zoals de Fit for Fun aangeeft:

   Sterke allrounder en de prijs-prestatie winnaar. Dit toestel krijgt de hoogste waardering van de jury op het gebied van belastbaarheid en programma's. Ook in de ergonomie is er een goede score

PlatzCrosstrainer im Fitnessgeräte Test van Fit for Fun 12/2015Top-Gründe (direkter Gerätevergleich)
1. Life Fitness Crosstrainer X1 GO Konsole
Crosstrainer Testsieger Life Fitness X1 Go
Display: +++++
Weerstandtd> +++++
Ergonomie / beweging: +++++
Programma’s / Features: +++++
Veiligheid: +++++
Geïntegreerde hartslagmeting: +++++
Belasting: ++++
2. cardiostrong Crosstrainer EX90
cardiostrong Crosstrainer EX90
Display: +++++
Weerstand: +++
Ergonomie / Beweging: ++++
Programma’s / Features: +++++
Veiligheid: ++++
Geïntegreerde hartslagmeting: +
Belasting: ++++
3. Kettler Crosstrainer CTR3 (Nachfolgemodell: Kettler Crosstrainer CTR4)
Im Test: Crosstrainer Kettler CTR3
Display: ++++
Weerstand: ++++
Ergonomie / Beweweging: ++++
Programma’s / Features: ++++
Veiligheid: +++
Geïntegreerde hartslagmeting: ++++
Belasting: ++++
4. cardiostrong Crosstrainer EX40
Preis-Leistungs-Sieger im Crosstrainer Test: cardiostrong EX40
Display: ++
Weerstand: ++++
Ergonomie / Beweging: ++++
Programma’s / Features: ++
Veiligheid: +++
Geïntegreerde hartslagmeting: ++
Belasting: +++
5. Taurus Crosstrainer X7.1
Im Crosstrainer Text: Taurus X7.1
Display: +++
Weerstand: ++
Ergonomie / Beweging: +++
Programma’s / Features: +++
Veiligheid: ++
Geïntegreerde hartslagmeting: +
Belasting: +++

12/2014: Crosstrainer-Test tijdschrift ETM

Het ETM tijdschift voerde in december 2014 een grootschalige test uit op crosstrainers. Zo zijn bijvoorbeeld ook de Cardiostrong EX80 en de Taurus X7.1 crosstrainer onder de loep genomen.
Crosstrainer-Test bis 2000 Euro

De Cardiostrong EX80 wordt in de crosstrainertest beoordeeld als ''zeer goed''. Het werd in het bijzonder benadrukt omdat het de enige crosstrainer was uit de test waarbij het apparaat op negen punten kan worden afgesteld zodat ongeacht de lengte van iemand het apparaat altijd goed kan worden afgesteld. Dit is zo bijzonder omdat het in de prijsklasse van onder de 2000 euro valt. Vervolgens worden de oefenvariaties, de innovatieve technologie en het zeer hoge trainingscomfort geprezen. In cardio elliptische EX80 finde jeder den perfekten Partner, der ein abwechslungsreiches, komfortables und regelmäßiges Training genießen will!

Taurus X7.1 in crosstrainer

In de ETM crosstrainer test kreeg de Taurus X7.1 de waardering "goed’’. De Taurus X7.1 werd hier getest in de categorie crosstrainers tot 1000 euro en is bijzonder geschikt voor amateur-sporters en beginners een gewrichts ontziende training. Er werd hier benadrukt dat de geteste crosstrainer aan "een breed scala van verschillende eisen en verschillende training doeleinden" beschikken. Verder is er de moeilijkheid een individuele training op elk niveau aan te passen.

11/2013: Crosstrainer-Test van Fitness-magazine Fit-for-Fun

In november 2013 Fit for Fun editie zijn er 3 crosstrainers getest in twee categorieën. De test categorieën waren crosstrainers in de prijsklasse tot 800 euro en crosstrainers tot 2000 euro. Er werdt hier alleen fitnessapparatuur geëvalueerd voor thuis gebruik. De Crosstrainers zijn getest op zes criteria. Vervolgens is er een conclusie getrokken wat betreft de prijs-prestatie-kwaliteit verhouding.
Crosstrainer Testsieger bis 800 Euro Kettler CTR3

De Kettler CTR3 crosstrainer is uitgeroepen tot de testwinnaar in de prijsklasse tot 800 euro. De Kettler CTR3 kan het zelfs opnemen met veel studio crosstrainers. De belastbaarheid varieert tussen 25 en 400 watt. Bovendien is de Kettler fitnessapparatuur door zijn weerstandregeling op het navigatiescherm zeer gebruiksvriendelijk. Tevens zitten er handsensoren op waar u uw hardslag mee kunt meten.

Hier vindt u uitgebreide informatie over Kettler Crosstrainer CTR4, de opvolger van de crosstrainer Kettler CTR3.

Life Fitness Crosstrainer X1 Track

De crosstrainer testwinnaar in de categorie tot 2000, - Euro is de X1 van Life Fitness . Deze crosstrainer biedt de stabiliteit en comforft. Daarnaast noteert dit apparaat top ratings in verschillende categorieën. De Crosstrainer testers waren met name onder de indruk van het professioneel ontworpen console. Ook met de hartslagmeting en navigatie van het menu wist deze crosstrainer te overtuigen. Een borstband zit in de prijs inbegrepen. Verder is de X1 Go uitgerust met een vloer egaliseren systeem, transport wielen, een energiebesparende modus, bidon, boek/ipad houders.

De Crosstrainer winnaar is bij Fitshop met engelse en duitse console te verkrijgen. Hier vindt u uitgebreide informatie Life Fitness Crosstrainer X1 Go.

 

08/2011: getest crosstrainers ETM-testtijdschrift

Het ETM-testtijdschrift heeft verschillende crosstrainers in 08/2011 getest. 11 apparaten van bekende fabrikanten zijn vooral vanuit het oogpunt van de "afwerking" en "trainingskwaliteit" getest.

1e plaats: Met 95,3% is de cardiostrong EX40 Crosstrainer Testwinnaar. Vooral de hoogwaardige afwerking en het veilig gebruik werden benadrukt.

Test-Institute und Test-Magazine in het overzicht

Beispiel: Testsiegel Fit for Fun
Voorbeeld: Testseal Fit For Fun
Fit for Fun – Het fitness-en lifestyle magazine, is met een oplage van meer dan 140.000 exemplaren en een bereik van meer dan 1,3 miljoen lezers, een van de meest populaire en meest succesvolle tijdschriften in dit segment. In aanvulling op de vaste thema's als fitness, voeding en lifestyle. Publiceert men ook regelmatig over de laatste ontwikkelingen en bevindingen op. Dit doen ze al sinds de eerste verschijning in 1994 en zijn hierdoor de marktleider op het sport en fitness.


De onderzoeken naar van de diverse fitnessapparatuur in het Fit for Fun magazine worden regelmatig door de prestigieuze Technische Universiteit van München (TUM, TUM) ondersteund. Mede hierdoor zijn de geteste winnaars in het Fit for Fun magazine van een hoge kwaliteit, zijn ze betrouwbaarheid en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding, ergonomie en gebruiksvriendelijkheid.


Beispiel: Testsiegel ETM
Voorbeeld: Testseal ETM
ETM – Testmagazin – Het onafhankelijke lifestyle en Testmagazine ‘ETM’ houdt haar lezers regelmatig op de hoogte op het gebied van vrije tijd, technologie, budget. Dit komt onder anderen door de uitstekende technische bekwaamheid van haar ETM testpannel. Ze begeleiding de lezers bij het besluiten en het aankopen van producten. ETM is op de hoogte over de nieuwste trends en geeft waardevolle adviezen aan de consument.


Beispiel: Testsiegel ISPO-Award
Voorbeeld: Testseal ISPO-Award
ISPO-Award – Jährlich zeichnet die Internationale Fachmesse für Sportartikel und Sportmode (ISPO) die außergewöhnlichsten Sportartikel mit dem ISPO AWARD aus. Eine Fachjury aus unabhängigen Fitnessprofis und Branchenexperten wertet mehrere hundert Bewerbungen nach klar definierten Kriterien aus. Aus dieser Auswahl hochklassiger Fitnessgeräte ergibt sich zugleich eine ausgezeichnete Referenz für Einzelhändler als auch eine hilfreiche Orientierung für Endverbraucher und Fitnessprofis für den Fitnessgerätekauf. Jaarlijks trekt de internationale vakbeurs voor sportartikelen en Mode (ISPO) de meest bijzondere sportartikelen met de ISPO AWARD. Een deskundig panel van onafhankelijke experts in de gezondheidszorg en de industrie beoordeelt honderden applicaties en maakt hieruit een selectie/overzicht. Naast het overzicht van hoogwaardige fitnessapparatuur biedt het tegelijkertijd een uitstekende referentie voor retailers, evenals een handige gids voor consumenten en gezondheidswerkers voor het aankopen van fitnessapparatuur.


Beispiel: Testsiegel Plus X-Award
Voorbeeld: Testseal Plus X-Award
Plus X-Award – Met de Award PlusX worden Fitness producten toegekend die gekenmerkt worden door een bepaalde mate van innovatieve technologieën, ongeëvenaarde design, hoge ergonomie, functionaliteit, kwaliteit van materialen en de gebruiksvriendelijkheid. Dit wordt bepaald door onafhankelijke internationale experts en mensen van de industie zelf. De Plus X Award is vandaag de dag ‘s werelds grootste innovatieprijs.

Premium kwaliteit: De cardiostrong Crosstrainer EX90 Plus
cardiostrong EX90 Plus Winnaar van de ISPO Gold Awards 2016/17, de Plus X-Awards 2016/17 "Beste Product"
en de Plus X-Awards 2016 in de categorieën van hoge kwaliteit, design, operationele functie en functionaliteit

T-Fitness Testurteil

Bij Fitshop wordt elk fitnessapparaat gecontroleert door onze eigen team van expert. Ons team bestaand uit sportwetenschappers, atleten en onderhoudstechnici. Aan de hand van bevindingen wordt het product geplaatst in verschillende categorieën. Met het Fitshop testoordeel kunt u gemakkelijk de producten vergelijken met elkaar. We hebben onze crosstrainer onderverdeeld in vier categorieën:

Uitrusting

De uitrusting van een crosstrainer omvat de swing-eenheid, het remsysteem, de computer (display, programma's, enz.) En extra's zoals transportrollen en voetstukken. Goede apparatuur maakt training gevarieerder en comfortabeler. Met hartslagmeting en Watt controle maakt u uw training effectief.

Innovatie

innovatie is een speciaal punt in de Fitshop Crosstrainers test. Hier bespreken we alleen apparatuur, die zich onderscheiden door technische innovaties die echt belangrijk voor de verdere ontwikkeling van crosstrainers. Hoe beter het crosstrainer testresultaat, hoe geavanceerder het apparaat.

Ergonomische beweging

Hier wordt gekeken naar de circulatie van het weerstandsysteem, de overbrengingsverhouding, de paslengte en breedte samen met de instaphoogte. Een crosstrainer met een goede ergonomische beweging is bijzonder gemakkelijk op de gewrichten. Dit verhoogd de spieractiviteit aanzienlijk.

Ons Fitshop testoordeel met betrekking tot de ergonomische beweging geven informatie over de actuele lopende prestaties , onafhankelijk van het gewicht van het vliegwiel. Deze test resultaten geven een uitstekend aanknopingspunt voor als u een crosstrainer wilt gaan testen.

Stabiliteit

De stabiliteit van een crosstrainer wordt bepaald door een hoge gewicht en een robuust frame. Een stabiele Cross Trainer is niet alleen duurzaam - het is ook veilig en heeft een hoger belastbaar draagvermogen.

4. Technologie en uitrusting van een crosstrainer

In dit gedeelte leert u meer over de technische kenmerken van een crosstrainer en met welke kwalitatieve en functionele kenmerken u rekening moet houden voordat u overgaat tot aankoop. Om u te helpen in uw zoektocht naar het juiste apparaat geveb onze experts en deskundige een aantal handige aanbevelingen en tips zodat u een crosstrainer beter kunt beoordelen.
Darstellung: Schrittlänge
vertegenwoordiging stride

De staplengte van een Crosstrainers

De staplengte van een crosstrainer geeft aan hoe lang de stappen zijn van de crosstrainer. Mensen die groot zijn hebben van ook een grotere staplengte omdat ze langere benen hebben. De eerste vraag die u uw zelf moet stellen is: Wie gaan de crosstrainer allemaal gebruiken en hoe groot is de grootste gebruiker? Hoe groter de sporters, hoe groter de staplengte moet. U kunt de volgende indicatie aanhouden: Als de grootste gebruiker ongeveer 175 cm is, dan moet de staplengte ten minste 50 cm zijn .

Crosstrainers tips van experts

Henok
Als u zoekt naar een crosstrainer, adviseren wij om er een te zoeken met verstelbare paslengte. Dit heeft namelijk meerdere voordelen. Aan de ene kant kunnen meerdere mensen met verschillende staplengtes trainen op het zelfde apparaat. Aan de andere kant kunt u gevarieerder trainen wat bevorderlijk is voor uw trainingsontwikkeling. Door de verschillende verstelmogelijkheden kunt u met verschillende doelen trainen. Als u graag hardloopt dan kunt u de staplengte groter zetten omdat uw stappen dan groter zijn dan wanneer uw jogged. U kunt de paslengte ook korter zetten wat het traploppen of steppen simuleerd. De staplengte instellen kan handmatig of elektronisch worden gedaan.

Stap breedte en de afstand tussen de pedalen van een crosstrainer

Darstellung: Pedalabstand
Afstelling: Pedaalafstand
In de natuurlijke beweging van de mensen staan de voeten dicht bij elkaar. Om de training zo comfortabel mogelijk te maken op een crosstrainer staan de pedalen zo dicht mogelijk bij elkaar. De omvang van de stapgrootte wordt soms Q-factor of loopvlak afstand genoemd. Crosstrainer met een kleine pedaalafstand bieden een veel hogere kwaliteit van de beweging en hierdoor voelt de beweging natuurlijk. Als de afstand tussen de loopvlakken bijzonder hoog is, kan het voorkomen dat de voeten gaan bewegen wat zorgt voor een ongunstige positie. Dit kan nadelig werken op het heupgewricht. De beweging kan dan vermoeiend en zelf permanent onaangenaam zijn. Kies een Crosstrainer met een pedaalafstand die minder is dan 13 cm . Crosstrainer met minder dan 5 cm afstand tussen de pedalen biedt een bijna perfecte beweging dat is heel dicht bij het natuurlijke bewegingspatronen komt. Door het ontwerp, is het meestal de grotere (meer) apparaten die een lagere pedaalafstand hebben.

Remsystemen van een crosstrainer

Het remsysteem is een essentieel punt dat u mee moet nemen wanneer u zich aan het oriënterend bent om een crosstrainer te kopen. Bij de crosstrainers is er een onderscheid gemaakt tussen de benaming van het type crosstrainer. Er wordt gesproken van of een hometrainer of een ergometer. Waar bij een ergometer gemeten wordt in watt is dat niet het geval bij een hometrainer. Mede hierdoor speelt het remsysteem van een crosstrainer een belangrijke rol.

Een crosstrainer ergometer wordt meestal magnetisch geremd met behulp van een permanente magneet of door een elektrische spoel en past de remkracht op de motor van het apparaat aan. Bij een normale hometrainer wordt dit gedaan door handmatig de weestand te regulering van door gebruik te maken van een draaiwiel. Hoewel er crosstrainer hometrainers op de markt zijn waarbij de weestand ook kan worden aangepast op de motor, is er geen Watt beeldscherm. Het voordeel van een watt displaycontrast zit in een gezondheid gerichte en nauwkeurig controleerbare training. Door een geschikte instelling Watt of een nauwkeurige bepaling van de gewenste passage wattage, kan de training nog meer specifiek aangepast worden aan de behoeften van de gebruiker. In dit verband spreekt men ook van snelheidsonafhankelijk watt gestuurd crosstrainers. Bij crosstrainers, waar de watt weergave vooraf is ingesteld snelheidsafhankelijke is het niet mogelijk om het wattage aan te passen. Pre-definitie van het wattage is niet mogelijk. Daarom zijn deze modellen ook niet voor therapeutische doeleinden geschikt. Omdat het daar vaak gaat over het handhaven een bepaald prestatieniveau en deze niet te overschrijden om gezondheidsredenen.

Magneet remsysteem

Bij een crosstrainer met manueel verstelbare magnetisch remsysteem, wordt de rem bediend door een mechanische draaiwiel. Hier wordt het vliegwiel afgeremd door middel van het magnetisch veld van permanente magneten. Er is ook een verstelbaar magneetremsysteem dat wordt toegepast op de motor. De weerstand wordt hier geregeld door een computergestuurd systeem of handmatige toets bediening. Voordat een crosstrainer zich ergometer mag noemen, moet het aan een aantal eisen voldoen. Duitse Industrial Standard (DIN) en Europese normen (EU) voor thuisgebruik (H) Klasse A voor ergometer (A) (DIN EU 957-1 / 5 HA) te voldoen. Het apparaat moet watt weergave bevatten en mag niet buiten de toegestane afwijking weergegeven worden.

Inductieremsysteem

Bij de huidige crosstrainer wordt het vliegwiel ook afgeremd door een magnetisch veld. Echter wordt het hier afgeremd door een elektrische spoel, de zogenaamde wervelstroomrem. In dit geval kan de weerstand worden geregeld door de verandering in de elektrische spanning van de spoel die hoger of lager wordt. Hoe meer spanning hoe groter het magnetisch veld. Met dit remsysteem kan de remkracht gemeten worden in reële termen.

Generatorbremssystem

Generator remsystemen zijn gebaseerd op de huidige remsystemen. Met dit systeem is het voordeel dat net zoals in een dynamo de stroom voor de bediening door de gebruiker zelf wordt gegenereerd. Het apparaat heeft daarom geen stroom voor gebruik. Wie zijn crosstrainer zou willen opzetten onafhankelijk van een stroombron in de vrije ruimte, raden wij de aanschaf van een crosstrainer aan met een generator remsysteem.

Experttip voor remsystemen van een crosstrainer

Henok
Een crosstrainer moet worden uitgerust met een magnetische remsysteem of een inductie remsysteem, aangezien deze systemen werken zonder wrijving. Een elektronische weerstand dosering is te verkiezen boven een manueel verstelbare remsysteem . Alleen het elektronische remsysteem of het inductieremsysteem hebben trainen programma's met automatische weerstand waarbij verandering mogelijk is.

Gewicht van het vliegwiel

Het gewicht van het vliegwiel is verantwoordelijk voor de beweging en het remsysteem. Hierdoor wordt de trainingsweerstand gegenereerd. In feite is het gewicht van het vliegwiel heel cruciaal. We worden vaak gevraagd naar het gewicht van het vliegwiel van een crosstrainer. Vroeger werd er altijd gezegd: Hoe zwaarder het vliegwiel, des te beter de beweging op de crosstrainer. Door de technische ontwikkeling en remsystemen is dit niet meer doorslaggevend als vroeger.

Er wordt vaak vergeten dat de kwaliteit van de beweging ook afhankelijk is van andere factoren zoals de ratio, het remsysteem dat wordt gebruikt, een lage pedaal afstand en de stabiliteit van het apparaat.

Expert Tips voor crosstrainer vliegwiel

Henok
Dat het gewicht van het crosstrainer vliegwiel zoals hierboven is beschreven niet meer zo belangrijk is als vroeger wordt bewezen door de TU München (11/2015). Uit een test van het Instituut voor Biomechanica gebleken dat crosstrainer waarvan het vliegwiel lichter is er niet per definitie ervoor zorgt dat er minder snel calorieën worden verbrand.

Soorten Crosstrainers

Crosstrainer kunt u naast enkele speciale modellen in principe twee typen van elkaar verschillen: de crosstrainer waarin het vliegwiel vooraan of achteraan is gemonteerd. Men spreekt hier dan van achterwielaandrijving apparaten met het vliegwiel achter of voorwielaandrijving apparaten met het vliegwiel vooraan.

Vliegwiel aan de achterzijde

Heckantrieb
Vliegwiel aan de achterzijde
Crosstrainers met het vliegwiel achter hebben meestal een iets grotere pedaal afstand. Bovendien is de beweging intensiteit "hoger" wat het belasten van een breed spectrum van uw spieren mogelijk maakt. Waar vroeger de meeste crosstrainer het vliegwiel aan de achterzijde hadden zitten, zijn er nu steeds meer modellen die het vliegwiel aan de voorzijde hebben van de crosstrainer

Vliegwiel aan de voorzijde

Frontantrieb
Vliegwiel aan de voorzijde
Bij apparaten met deze constructie glijden de stangen over een rails. Crosstrainer van deze categorie zijn overwegend iets groter en hebben meestal een vlakkere en langere beweging. Dit zorgt voor een vlakker bewegingspatronen en zal aangenamer voelen tijdens de training.

Bovendien zijn dit modellen waar het vliegwiel verhoogd is aangebracht. Dit zijn de meest recent ontworpen crosstrainer. Hier kunnen de treden vrij bewegen. Het vliegwiel bevindt zich hier aan de voorzijde. Bovendien is de frameconstructie in het algemeen wat breder waardoor er meer lengte in de bewegingen te bereiken is.

De grootte van Crosstrainers

Bij het aankopen van een crosstrainer moet u eerst de ruimte opmeten waar de crosstrainer moet komen te staan. Crosstrainers zullen vaak varieren in groote afhankelijk van de fabrikant. Een gemiddelde crosstrainer is ongeveer 180cm lang en ongeveer 90cm breedt. Verder moet u rekening houden met wat extra ruimte om de crosstrainer. Dit komt omdat het apparaat bewegende delen heeft. Erg belangrijk is ook de maximale pedaalhoogte . Tip: neem uw lengte en voeg daar ongeveer 30 cm aan toe. Zo hoog dient het plafond op zijn minst te zijn. Wilt u een beschermmat te plaatsen onder uw crosstrainer, dan moet deze breder dan de crosstrainer te zijn, zodat het apparaat niet verder reikt dan de mat.

de factor ‘stabiliteit’

Een ander aspect is gerelateerd aan de omvang van een crosstrainer die erg relevant is, is de stabiliteit. Aspecten als het gewicht van de gebruiker, de intensiteit en frequentie van de training zijn van belang. Hoe zwaarder de gebruiker moet het meer robuust en stabiele de constructie van de crosstrainer moet zijn om de veiligheid te waarborgen. Het is verstandig om verder te kijken dan alleen maar naar het maximale belastbare gewicht. Vergeet ook niet te kijken naar de mogelijkheden van de trainingsvolumes en intensiteit opties. Hoe hoger deze zijn des te beter ook materialen. Dit zorgt dan weer voor extra betrouwbaarheid van de crosstrainer.

Ook het trainingsvolume van crosstrainershangt mede af van de kwaliteit van de apparatuur en de stabiliteit. Crosstrainers die meer geluid maken zitten vaak in een goedkopere prijsklasse. Deze zijn minder goed afgewerkt dan crosstrainers die erg stil zijn tijdens het gebruik.

T-Fitness Testurteil: Stabilität
Fitshop testoordeel: stabiliteit
U kunt met behulp van ons Fitshop testoordeel een stabiele crosstrainer vinden. Kijk hierbij naar de beoordeling waarbij er een zeer hoog aantal sterren zijn in de categorie ‘stabiliteit’’. Een goedkope crosstrainer is over het algemeen wat kwetsbaarder . Een crosstrainer met een minimum gewicht van ca. 60 kg heeft meestal een goede stabiliteit.


In het algemeen moeten crosstrainers TÜV / GS worden gecertificeerd. Deze gecertificeerde toestellen zijn over het algemeen veiliger en duurzamer dan die crosstrainers die niet gecertificeerd zijn.

Trainingscomputer en Multimedia

Trainingscomputer van crosstrainers zijn afhankelijk van de prijsklasse en de fabrikant. Standardopties zijn onder andere de instelbare weerstand niveaus, informatie over trainingstijd, de afgelegde afstand of snelheid. Crosstrainers in het hogere segment hebben vaak extra funties als: digitale en multimedia-connectiviteit met smartphones, tablets of een hartslagmeters. Daarnaast beschikken ze ook vaak over de mogelijkheid om uw training te documenteren, te analyseren en te evalueren.

Variatie en entertainment brengt ook interactieve training software voor de simulatie van virtuele training locaties over de hele wereld. Zo kunt u bijvoorbeeld, uw crosstrainer aansluiten op uw TV en dan op video een route lopen langs de Zwitserse Alpen. Het beeld en crosstrainer werken samen waardoor de afspeelsnelheid op het scherm wordt aangepast aan het snelheid van uw crosstrainer. Speciale fitness-apps maken het ook mogelijk om de training speelser te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld met uw vrienden en familie een trainingsduel aangaan en elkaar constant uitdagen om bepaalde trainingen sneller, zwaarder en/of langer uit te voeren.

Comfortabele training met crosstrainer accessoires

Veel elliptische machines hebben kleine extra's die de training nog aangenamer maken . Wanneer je een keer langdurig wilt trainen dan is een bidonhouder bijvoorbeeld heel handig. Of er zit een balkje onder het scherm zodat je gemakkelijk je telefoon of een tijdschrift erop kan zetten. Gedempt loopvlakte, beter bekend als cushion pads, deze zijn zeer comfortabel voor de voeten en bieden u een nog comfortabeler gebruik. Door het gebruik van transportrollen kunt uw crosstrainer zeer gemakkelijk verplaatsen en opbergen.

5. Crosstrainer Training

Omdat er zo veel spiergroepen op de crosstrainer getraind worden, is een crosstrainer vooral goed als u uw gewicht wilt verminderen maar het is ook zeer geschikt om uw spieren te versterken. Voor deze beide doeleinden is een crosstrainer uitermate. In dit hoofdstuk zullen we zien hoe en in welke gebieden het lichaam wordt getraind met een crosstrainer. Ook worden verschillende oefeningen aangedragen die u kunnen helpen bij het behalen van uw fitnessdoelen.

full body workout met crosstrainers

Ganzkörpertraining
volledige Training
Crosstrainers combineren de voordelen van joggen en traplopen zonder de impact op de gewrichten die optreden wanneer u in contact komt met de grond. Deze training is veel minder belastend voor uw botten en gewrichten. Door de armstangen die je gebruikt om het bovenlichaam in te schakelen, train je in tegenstelling tot joggen op een crosstrainer je hele lichaam. Door het gebruik van de armbeweging gebruik is maar liefst 85% van de spieren van je lichaam betrokken tijdens het trainen op een crosstrainer . Een echte fullbody workout dus! Afhankelijk van de intensiteit van de training kunt u de crosstrainer ook gebruiken voor de opbouw van spieren.

Welke spieren worden getraind op een crosstrainer?

Welke spieren u traind met crosstrainer oefening, isafhankelijk van of u de armen gebruikt in de beweging. Hieronder geven wij u een gedetailleerd inzicht in de werking van de crosstrainer workouts en de spiergroepen daarbij betrokken zijn.
Crosstrainer beenspieren
Training: Beinmuskulatur
Training: beenspieren
De voorste dijbeenspieren (quadriceps) zorgen op de crosstrainer dat pedalen in beweging komen waarbij de benen worden gestrekt met het kniegewricht. Crosstrainer modellen waarbij de helling verstelbaar is, dan kunt u de hamstrings (biceps femoris) aan de beweging zelf aanpassen. Hoe steiler de helling is ingesteld, hoe meer deze spieren worden aangesproken. De resterende beenspieren zoals voetspieren, kuitspieren (triceps surae) en scheenbeen spieren (tibialis) profiteert ook van de op- en neergaande bewegingen van de crosstrainer.
Crosstrainer torso en buikspieren
Training: Rumpf und Bauch
Training: torso en buikspieren
De buikspieren en de onderste rugspieren (Mm abdominis;. Erector spinae) is verantwoordelijk voor het stabiliseren van het lichaam in alle posities. Het dient als schakel in een keten om de krachtoverbrenging zo stabiel mogelijk houden van de boven en onderlichaam middensectie (de romp). Tijdens het oefenen op de crosstrainer, train je je rugspieren. Ook zijn de buikspieren constant onder spanning en worden daardoor ook getraind.
Crosstrainer bilspieren
Training: Po und Gesäß
Training: bilspieren
De Po-spieren (Mm. Gluteus) zijn verantwoordelijk voor het uitrekken van de heup op de crosstrainer wat gebeurt bij elke stap. Bovendien stabiliseren de bilspieren de bekken. Hoe steiler het apparaat is ingesteld, hoe meer effect de training heeft voor de bilspieren op de crosstrainer. Als u de bergop functie gebruikt op uw crosstrainer, dan werk je de bilspieren intenser.
Crosstrainer taille spieren
Training: Oberkörper
volledige training
Een fullbody workout, dit komt omdat je de intensiteit waarmee je je bovenlichaam gebruikt tijdens het training op een crosstrainer zelf kan bepalen. Hierdoor is het mogelijk om het trainingseffect voor de spieren van de schouders, armen, borst en rug te variëren. De achterste bovenarm spieren (triceps), alsmede de borstspieren (Mm. Pectoralis) worden getraind door de Na-forward push van de armhandels. Uw rugspieren (latissimusdorsi, trapezius) en de voorste bovenarm spieren (biceps) worden versterkt door de trekbeweging aan de armhandels.
spieren die worden getraind overzicht:
 • voor en achter dij
 • binnen en buiten dijen (adductoren en ontvoerders)
 • voet spier
 • kalveren
 • S scheenbeenspier
 • buikspieren
 • Rugspieren
 • Bilspieren
 • schouders
 • boven en onderarmen
 • Borstspieren

Afvallen met een crosstrainer

Het hoge aandeel van de werkende spieren kan niet alleen worden opgeleid met behulp van een crosstrainer spieren. Het apparaat is ook geschikt voor diverse andere trainingsdoelen.

Aangezien een groot deel van de spieren van het lichaam op de crosstrainer in beweging is, is dit het optimale fitnessapparaat als je wilt afvallen. Omdat de armen en benen bewegen, is je hele lichaam bezig. Als er veel spiergroepen worden aangesproken, dan verbrand je veel calorieën. Door het trainen wordt de stofwisseling gestimuleerd. Na de training ontstaat er vaak een zogenaamde "afterburn" Dan verbrand u enkele uren na een training op een crosstrainer nog calorieën.

calorieënverbruik op een Crosstrainer

Als je wilt afvallen op een crosstrainer dan is zelfs een kleine trainingsintensiteit voldoende. De sleutel is dan is de trainingsduur. Bij een gemiddelde training van 60 Minuten op een crosstrainer kan je ongeveer 700 calorieën gemiddeld verbrand. In het volgende overzicht kunt u het aantal verbrande calorieën op de crosstrainer vergelijking met diverse andere duursporten. De verbrande calorieën op de crosstrainer is dus voldoende hoog om uw lichaamsgewicht effectief te verminderen.

Calorieverbruik van een Crosstrainer in vergelijking met andere sporten

 • hometrainer (100 W) 399 kcal
 • Jogging (gemiddeld) 508 kcal
 • Roeien (100 W) 511 kcal
 • Zwemmen (freestyle) 517 kcal
 • Crosstrainer (gemiddeld) 689 kcal

Gemiddeld aantal verbrande calorieën in 60 minuten. Houdt u er rekening mee dat de verbruikswaarden die hier zijn aangegeven slechts een gemiddelden zijn

Bereken verbrande calorieën

Berekenen

Ergenis:

calorieverbruik op een crosstrainer en de trainingsduur     kcal
Basic-Energieverlies     kcal
dagelijkse behoefte     kcal

Onze calorie-inname rekenmachine maakt gebruik van formules, waarin de resultaten van wetenschappelijke studies zijn meegerekend. Calorie behoeften variëreerd van persoon tot persoon en is van vele factoren afhankelijk. geslacht, lichaamsgewicht, leeftijd en de activiteit in het bedrijfsleven en het dagelijkse leven ".
Bovendien houdt onze calculator rekening met die van zwaarlijvigheid het lichaam wat meestal bestaat uit te veel vet en te weinig spiermassa. Omdat vetweefsel minder energie verbruikt dan spieren, wordt de computationele eis calorieën verlaagd met een BMI 30kg / msup2;. Hiervoor gebruiken we de wetenschappelijk vastgestelde zogenaamde "Broca-index matching".

Gezondheid calculator

Door het gebruik van de formules wordt er in een paar stappen de optimale hartslag berekend om de trainingsintensiteit te bepalen. Na het invoeren van het geslacht, de leeftijd, hartslag in rust en trainingsdoel zal er een automatische berekening van je voor je hartslagtraining plaatsvindt. Natuurlijk moet u de warden behandelen met enige voorzichtigheid. Niet iedereen is gelijk en formules zijn altijd alleen gebaseerd op de gemiddelde waarden van de samenleving.

Berekening over uw persoonlijke BMI, BMR, calorieverbruik of optimale training puls. De Fitshop gezondheid calculator geeft je een realistische schatting uw gezondheid en fitness. De middelomtrek gemeten wordt gemeten, BMI calculator, calorie calculator of trainingshartslag detectie. Het invoeren van individuele gegevens ondersteund de navigatie die gebruik wordt om uw trainingsdoelen of trainingsvooruitgang optimaal te tracken.
Fitshop health-calculator geeft informatie advies
Body Maß Index (BMI)
Waist-to-Hip-Ratio (WHR)
Basaal metabolisme (BMR)
Sportspecifieke calorieverbruik
Trainingspolsslag Crosstrainer

Body Mass Index (BMI)

De Body Mass Index wordt op grote schaal gebruikt om de gezondheid te evalueren per gewicht. De BMI wordt beschouwd als een grof geschatte waarde p>

 

En zo berekende u uw persoonlijke body mass index

BMI = per gewicht (in kg) / (in m²)


 

Ihre persönlichen Daten

Geslacht: Man Vrouw
Gewicht: kg
Körpergröße: cm


BMI-rate waarden van de Duitse Vereniging voor Voeding

  BMI vrouwen BMI mannen
Ondergewicht onder 19 onder20
Normaalgewicht 19-24 20-25
OVergewicht 24-30 25-30
Obesitas; 30-40 30-40
Sterke obesitas 40 40

Morbide obesitas


Opmerking: Het BMI niet aangeven hoe hoog het percentage lichaamsvet.

 

Houd er rekening mee dat de gezondheids calculator alleen" algemene formules gebruikt "individuele en persoonlijke verschillen kunnen niet vergeleken worden

Waist-to-Hip-Ratio(WHR)

De taille-heup ratio (taille-ft-Quotient) geeft de verhouding van de tailleomtrek te weer.Hier wordt de tailleomtrek ongeveer op navelhoogte gemeten.De Taille ft quotiënt geeft informatie over de individuele maat en het risico op hart - en vaatziekten, diabetes kanker mellitus of hypertensie.Daarnaast vult hij de geldigheid van de BMI.Vetophopingen in de buik (appelvorm) producten worden beschouwd als risicovoller is dan vet op de heupen en dijen (peervorm).

 

 

 

 

 

 

            Taille

 

          HüfteUw persoonlijke gegevens

Geschlecht: Mann Frau
Taillenumfang: cm
Hüftumfang: cmIndeling van obesitas met behulp van de taille - tot - heup ratio

  abdominale obesitas Type intermedirer perifeer Adipositas
Mannen > 0,95 0,8 - 0,94 < 0,8
Vrouwen > 0,8 0,7 - 0,79 < 0,7

 

 • abdominale obesitas = "appelvorm" (Heup en taille omtrek)
 • Periphere Adipositas = "peervorm" (Heup en taille omtrek)

 

indeling van de risico - obesitas geassocieerde metabole stoornissen gebaseerd tailleomtrek

Verheven aanzienlijk toegenomen
Mannen 94 cm 102 cm
Vrouwen 80 cm 88 cm

 

Wordt actief en beginnen met een evenwichtige, regelmatige en sterkte fitnesstraining! De combinatie van een gezonde voeding en regelmatige beweging waarbij u uw uithoudingsvermogen traind zal u helpen om je taille te verkleinen.

 

Houd er rekening mee dat het de gezondheid calculator alleen "algemeenheid formules gebruikt" met individuele en persoonlijke verschillen wordt geen rekening gehouden.

Basal metabolic rate (BMR)

Het basaal metabolisme vertegenwoordigt de calorieën verbruikt per dag die een persoon verbruikt bij volliger rust. Hij beschrijft dus de hoeveelheid energie die worden verbruikt;

 

 

Uw persoonlijke gegevens

Geslagt: Mann Frau
Body mass index: cm
Alter: Jahre
Gewicht: kg


Het basaal metabolisme en dus het calorieverbruik stijgt met lichamelijke activiteiten en sporten:


Lichamelijke activiteit

keine Beweging
Uitsluitend zitten/liggen
Zittend weinig lichamelijke activiteit
zitten en tijdelijk lopen / staan
overwegend staan ​​/ lopen
fysiek veeleisende arbeidDe wet van de calorie-vergelijking
Energie-inname = energieverbruik van het lichaamsgewicht constant
Energie-inname en energieverbruik lichaamsgewicht
Energie-inname en energieverbruik lichaamsgewicht

 

Om gewichtstoename te voorkomen, moet de calorie-inname niet boven uw BMR zijn. Gewichtsverlies wordt bereikt door een calorie-inname onder de BMR.

 

Houd er rekening mee dat het de gezondheid calculator alleen "algemeenheid formules gebruikt" met individuele en persoonlijke verschillen wordt geen rekening gehouden.

Sportspecifieke calorieverbruik

Gewichtsverlies wordt bereikt door een calorie-inname onder de BMR plus

Afhankelijk van het de lichamelijke Activiteit / sport verbrand het lichaam verschillende calorie hoeveelheden. Kies de opties die relevant voor u zijn en krijg het geschatte calorieverbruik.

 

Uw persoonlijke gegevens

Gewicht: kg
Sportselectie:
Trainingsduur
BMR

 

Houdt er rekening mee dat de gezondheidscalculator alleen richtlijnen geeft. Er wordt geen rekening gehouden met individuele verschillen

Trainingszone Crosstrainer

Afhankelijk van het trainingsdoel, is het belangrijk om te trainen in de verschillende hartslagzones.Uw persoonlijke data

Geslacht: Man Vrouw
Alter: Jaar
Rustpols
Trainingsdoel

BMI

 

 

 

De optimale trainingshartslag tijdens de training met de crosstrainer komt overeen met de hartslag tijdens het hardlopen. De full body workout is er één in een rechtopstaande positie. U heeft de mogelijkheid om de training te beïnvloeden door middel van weerstand. Immense krachten die ontstaan tijdens het hardlopen worden op de crosstrainer beperkt. Er wordt een zogenaamde zwevende beweging gemaakt.

 

 

Houdt er rekening mee dat de gezondheidscalculator alleen richtlijnen geeft. Er wordt geen rekening gehouden met individuele verschillen.

Cross trainer voor de behandeling en preventie van symptomen

Een groot voordeel van de crosstrainer is in de belastingvrije beweging. Shock en stressfactoren op het lichaam worden voorkomen. Met name de knie, heupen en rug worden ontlast. Met name de elliptische machine zorgt voor minder belasting vanwege de vlakke beweging. Dit maakt de elliptische machine vooral voor mensen met gewrichtsproblemen of overgewicht de ideale trainingspartner voor een betere conditie en een betere gezondheid. Ook voor de behandeling van de "volksziekte" rugpijn kan een gewrichtsontzienende elliptische machine bijdragen aan de verbetering van de conditie.

Ter voorkoming van klachten, bijvoorbeeld in het lumbale gebied is de elliptische machine is ook bij uitstek geschikt. De klachten worden vaak veroorzaakt door gebrek aan beweging, zoals gebeurt bij veel mensen die dagelijks op kantoor werken. Wie graag krachttraining doet kan de elliptische trainer ook uitstekend gebruiken voor de warming up en cooling down.

Crosstrainer in de zwangerschap

Zelfs vrouwen die niet willen opgeven sporten tijdens de zwangerschap, kan de elliptische machine uitkomst bieden. Hardlopen of fietsen zal bij vrouwen in gevorderde zwangerschap als onaangenaam worden ervaren, omdat de belasting tijdens het joggen op de gewrichten door het extra gewicht wordt versterkt of de groeiende buik tijdens het fietsen simpelweg onpraktisch in de weg zit. De elliptische machine is gebouwd om ervoor te zorgen dat de trainingsintensiteit niet te hoog wordt.

Trainingsprogramma’s van een crosstrainer

Om te voorkomen dat het trainen op een crosstrainer gaat vervelen, kan het erg motiverend werken om te trainen met een trainingsprogramma. Dit motiveert en biedt veel afwisseling. Er zijn ook crosstrainers met USB en koptelefoon-aansluitingen, zodat u naar uw favoriete muziek kunt luisteren tijdens het sporten. Ook is steeds vaker PC-interface mogelijk.

Volg uw prestaties op basis van wattage

Zoals reeds onder "remsystemen van een crosstrainer" beschreven, wordt met wattage voor een fitness machine, de intensiteit en de stress van training bedoeld. Als u besluit om een medisch-voorgeschreven oefening voort te zetten, moet u ervoor zorgen dat de computer via een wattgestuurd programma loopt of dat u een crosstrainer met ergometer gebruikt. In één wattgestuurd training wordt een vermogen gegeven, die automatisch wordt gehandhaafd. Als u sneller gaat trappen bijvoorbeeld, wordt de remkracht verminderd. In therapeutische training zal een overbelasting dus worden voorkomen. Tijdens de normale training thuis kunnen hun eigen prestaties veel beter worden gevolgd met behulp van de Watt-instelling. Na wat oefening zult u merken dat u de prestaties sneller verbeterd op een apparaat met wattagemeter.

Hartfrequentie en intervalprogramma

Als je trainingsdoelen, zoals vetverlies of het verhogen van het uithoudingsvermogen, wilt meten kies dan de elliptische machine met de mogelijkheid van de hartslagprogramma’s. Voor ieder trainingsdoel geldt een bepaalde trainingshartslag. Ook is het aan te bevelen om een crosstrainer met de mogelijkheid van interval programma’s te kiezen. In interval programma's wordt een lage belasting afgewisseld met een intensieve. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het vermogen sneller kan worden verbeterd door middel van deze trainingsvorm. Je verbetert je conditie met deze programma's sneller en doeltreffender. Voor de ambitieuze atleet is dit een belangrijke eigenschap voor haar training.

Door je hartslag te meten is het gemakkelijker om de effecten van uw aerobe oefening te controleren tijdens de training met de crosstrainer. Er zijn verschillende methoden waarvan de meting met hartslagband het meest nauwkeurig is.

Hartslagmeting, belangrijk of niet?

Brustgurt: Herzfrequenzmessung
Borst: hartslagmeting
De hartslagmeting wordt gebruikt om een hartfrequentie gestuurde training uit te voeren. Fitnessapparaten met een heart-rate control functie kunnen tijdens de training de weerstand automatisch aanpassen, zodat u altijd op de juiste trainingshartslag traint.

Vanwege hun hoge efficiëntie zijn hartslaggestuurde trainingsprogramma's een echte toegevoegde waarde voor de gebruiker Onze crosstrainer tip: Koop een crosstrainer met een aantal hartfrequentie gestuurde trainingsprogramma's . Dan is de training nog leuker omdat u uw doelen makkelijker kunt bereiken.

Tip: mochten er problemen optreden tijdens de hartslagmeting, is het aan te bevelen om de gebieden op het lichaam waar de meter zich bevindt vochtig te maken. In onze winkels is hiervoor speciale gel verkrijgbaar die ook moeiteloos werkt!

Effectieve Crosstrainer oefeningen

Übungsvarianten
De work-out op een elliptische machine betekent meer dan heen en weer glijden over een rails. Door het uitvoeren van verschillende elliptische oefeningen, kunt u uw work-outs gevarieerd houden. Een afwisselende training helpt je gemotiveerd te blijven op een constant niveau. Op zoek naar een apparaat dat zowel het cardiovasculaire systeem als de getrainde spieren versterkt, dan is een elliptische machine vaak de eerste keus. Door middel van de volgende oefeningen kan specifiek gewerkt worden aan conditie. Verbrandt calorieën en versterk de spieren in de armen, schouders, rug, kuiten, buik, dijen en billen.

Intervaltraining

Het effect van intervaltraining is bewezenéén van de meest effectieve manieren om de cardiovasculaire conditie te verbeteren.. Hierbij gaat het erom dat er wordt getraind op weerstand die het ene moment zwaar is en het andere moment licht. Bijvoorbeeld 1 minuut intensief en 3 minuten op lage weerstand. Het herstelvermogen is één van de beste indicatoren van een goede gezondheid. Na verloop van tijd zult u uw conditie verbeteren en zal de hersteltijd korter worden.

Variatie van de loopstijl

Er zijn verschillende manieren om de techniek op een elliptische machine te variëren. Zo kunt u op verschillende manieren de machine gebruiken. U kunt de bewegingspatronen wandelen en joggen uitoefenen op een elliptische machine. Bij langzaam bewegen, met of zonder het gebruik van de hendels is de beweging is vergelijkbaar met lopen. Meer rollen over de voeten zorgt voor een wandel-achtige beweging. In combinatie met het gebruik van de armen is nordic walking snel. Door sterker vanuit de tenen te rollen, kunt u zelfs een cross-country skiën-achtige beweging uitvoeren. Als u de beweging handsfree uitvoert is de beweging vergelijkbaar met joggen.

Crosstrainer achteruit

Een andere variatie is het uitvoeren van de beweging in de tegenovergestelde richting. Dat wil zeggen naar achteren. Uw dijen ondergaan een intensieve training en toch verbeteren uw flexibiliteit en balans. U kunt ook variatie toevoegen aan de training door het veranderen van de intensiteit van het bovenlichaam gebruik tijdens deze oefening. Dit voelt anders dan in de voorwaartse beweging, maar moet ook niet ongemakkelijk zijn voor u. Het bovenlichaam blijft in een rechte houding en idealiter op dezelfde hoogte.

Verstelbare paslengte

Bij sommige elliptische machines is het mogelijk om de paslengte aan te passen. Op sommige crosstrainers, kan de paslengte zelfs elektronisch worden aangepast terwijl u traint. Aanpassen van de paslengte heeft en grote impact op uw training. Kortere stappen met een relatief grote staphoogte simuleren meer het traplopen en daarmee traint u de bilspieren. Een lange pas te simuleert joggen en cross-country bewegingen en is dus geschikt om uw uithoudingsvermogen te verbeteren.

Core-Training

Door training van de rompspieren (core) - buik, onderrug en andere ondersteunende spieren van de buik - kan een aanzienlijk betere houding bereikt worden en dit voorkomt pijn in de rug. Voor de core training biedt de crosstrainer een geweldige kerntraining in combinatie met een effectieve duurtraining. Om dit te doen maak u alleen gebruik van de voetbeweging. Hierdoor worden uw core spieren gevraagd de balans te herstellen, die op zijn beurt wordt versterkt. Op de lange termijn zal de core daardoor aanzienlijk versterken.

Hartslagmeting met de Crosstrainer

Pulstraining
pulse training
Er zijn verschillende manieren om de trainingsintensiteit op de fitnessapparatuur in te stellen. De makkelijkste en meest effectieve training draait op hartslagmeting. De hartslag is een uitstekende indicator van de last op het lichaam. Des te harder de spieren aan het werk zijn, hoe meer zuurstof ze nodig hebben. Om dit te vervoeren door het lichaam, het hart sneller kloppen. Dus hoe harder je werkt op de elliptische machine, hoe hoger de hartslag. En hoe harder je traint, hoe meer calorieën je verbrandt ook. Dit betekent niet dat u als ongetrainde moet beginnen op 100%. 50% van de maximale hartslag (HR max) is voldoende om mee te beginnen.
HRmax - De basis voor een effectieve cardio workout op de elliptische machine
HFmax is het aantal hartslagen per minuut, hetgeen kan worden bereikt met een maximale fysieke inspanning. Het is natuurlijk verschillend van persoon tot persoon, maar er kan vrij nauwkeurig worden berekend wat de Hfmax is. Voor mannen, de vuistregel:

Voor mannen Geldt de vuistregel:

HFmax = 220 - Leeftijd

Bij vrouwen ligt de maximale hartslag doorgaans wat hoger

HFmax = 226 - Leeftijd

U kunt ook gebruik maken van onze hartslagcalculator voor het bepalen van uw maximale hartslag. Wij maken gebruik van een nieuwe, meer accurate formule om uw trainingshartslag te berekenen.

Trainingshartslag

Berekenen

Uw hartfrequentie: 

Uw optimale trainingshartslag:   bis  

Cardiovasculaire training:
50 - 60% van de maximale hartslag

Versterking van de cardiovasculaire-Systems.Dieser hartslag bereik is ideaal voor beginners

Vetverbrandinszone:
60 - 70% van de maximale hartslag

Binnen deze zone verbrandt het lichaam verhoudingsgewijs de meeste calorieën uit vet.

Aerobe zone:
70 - 80% van de maximale hartslag

Deze zone is bedoeld ter verbetering van de bloedsomloop en de ademhaling

Anaerobe zone::
80 - 90% van de maximale hartslag

In de Anaerobe zone vraagt het lichaam om geen of minder zuurstof. Atleten trainen hierin om een snelle prestatiewinst te behalen.

Maximaaltraining (rode zone):
90 - 100% van de maximale hartfrequentie.

Gevaar voor recreatieve sporters. Het naderen van de maximale hartslag is een risico voor het hart.De trainingshartslag kan nen je effectief te bereiken over de elliptische machine uw trainingsdoelen. Om effectief op bijna maximale hartslag op de elliptische verbeteren van uw maximale prestaties (snelheid), terwijl 75% van uw aërobe conditie verbeterd (uithoudingsvermogen). Het volgende diagram geeft een overzicht over hoe je effectief bereiken van uw trainingsdoel met hartslagmeting op de elliptische machine.
zeer eenvoudig 50 - 60% Health zone Bevordering van de gezondheid
Makkelijk 60 - 70% vetverbranding zone Activering van vetmetabolisme, om basisvoorzieningen te verbeteren uithoudingsvermogen
Moedrat 70 - 80% Aerobic Exercise / Fitness Zone Verbeteren van de aërobe conditie, het verbeteren van uithoudingsvermogen
Intensiv 80 - 90% Anaerobic Exercise / anaerobe zone Verbeter lactaat tolerantie training voor maximale prestaties winst
Maximaal 90 - 100% Maximum training / competitie zone Het verbeteren van de maximale kracht en snelheid

Met hartslagmeting op de crosstrainer kan je efficiënter in de vetverbranding zone trainen
We willen een klein misverstand uit de lucht helpen: trainen in de "vetverbranding zone" betekent niet automatisch dat er meer vetmassa zou worden verbrand dan in een intensievere eenheid van dezelfde duur. Training in de "vetverbranding zone", dat wil zeggen, met 60-70% van de maximale hartslag, dient vooral voor een efficiëntere energievoorziening in het training. De spieren leren om meer vetzuren te raadplegen om energie te produceren en daarmee de bescherming van de beperkte glycogeenvoorraden..Vetverbrandings zone of niet: 60 minuten een effectieve cross trainer workout verbranden meer calorieën dan 30 minuten effectieve crosstrainer training.

Trainingplan voor gezond gewichtsverlies en aerobic prestatieverbetering

We hebben twee voorbeeldige trainingsplannen voor een effectieve hartslag training op de crosstrainer geleverd. U krijgt niet alleen aanbevelingen over hoe je een bijzonder effectieve crosstrainer workout te voltooien. U kunt ook uw training vooruitgang bijhouden. Het eerste crosstrainer hartslag programma is gericht op beginners en mensen die gezond hun gewicht willen verliezen. Het tweede programma is al wat meer eisender met langere sessies. Naast krachtige gewichtsverlies op de crosstrainer is het voornamelijk ontworpen om aerobe vermogen te verhogen. Het geldt voor beide opleidingen: Als u zich ongemakkelijk voelt, dan moet iets anders proberen. Als u zich verveelt, kunt u enigszins variëren. Verveling tijdens een van de meest voorkomende oorzaken van het verlies aan motivatie tijdens een training. Download Trainingsplannen

Trainingstips voor de Crosstrainer

Door de talrijke voordelen die een crosstrainer biedt is het een erg populair fitness apparaat. Echter zijn er wel een aantal dingen waarbij u rekening moet houden. Het vinden van de juiste crosstrainer is belangrijk, maar het ook effectief en duurzaam gebruiken is erg belangrijk. Hieronder geven we een aantal tips hoe u het best op een crosstrainer kunt trainen en wat de mest voorkomende fouten en valkuilen zijn.

De Training langzaam opbouwen

Een van de meest voorkomende tips voor sporters: Begin rustig aan. Een te frequente en intensieve training in het begin leidt al snel tot oververmoeidheid of in ergere gevallen een blessure.Bouw je trainingsduur geleidelijk aan steeds verder op en zorg dat je ook mijlpalen opzet. Probeer ook te schakelen tussen de intensiteiten. Dit helpt je namelijk langzaam beter uithoudingsvermogen te creëren.

De juiste positie van de hand op de Crosstrainer

De beweging van de armen is een van de grote voordelen van een crosstrainer. Hierdoor haal tu het meest uit uw training en worden ook de rugspieren getraind. De juiste positie van de handen is van groot belang. Houd de staven te los, dan word er een deel van de beweging uitgeoefend op de polsen. Zorg er daarom voor dat de crosstrainer met een goede grip vastheeft en zorg de hand en onderarm een ​​lijn staan. De bewegingen moeten worden gehouden in de schouders en elleboog. Anderzijds zijn er ook vele sporters die hun armen veel gebruiken. Dit kan een interessante optie zijn voor als u zich bijvoorbeeld meer op het bovenlichaam wilt richten. Vooral voor beginners, is het belangrijk om een goede houding en intensiteit te hebben tijdens het trainenr op de crosstrainer. Dit zodat de spieren, pezen en gewrichten zich aan kunnen passen om de oefeningen uit te voeren.
korrekte Handstellung
de juiste positie van de hand,
Hand en onderarm vormen een lijn
falsche Handstellung
onjuiste positie van de hand te losse grip

De juiste houding op een Crosstrainer

Probeer uw bovenlichaam zo recht mogelijk te houden. Verkom dat u traint met holle rug of een kink in de heup. Een fout die vaak wordt gemaakt is het te ver uitsteken van de bilen. U moet nooit helemaalde benen strekken tijdens het trainen. Zorg dat ze altijd licht gebogen zijn. Zorg ervoor dat u een juiste training positie heeft als u begint en laat dit door een ander bekijken en eventueel corrigeren wanneer u begint.

De optimale voet positie op een Crosstrainer

Een belangrijk argument voor de aankoop van de juiste crosstrainer is een lage Q-factor, dat wil zeggen een kleine afstand tussen de treden. Zo zorgt een lage inwendige afstand tussen je voeten bij een crosstrainer ervoor dat aanvoelt als een natuurlijke bewegingspatronen. De beste positie van uw voeten is zo ver mogelijk naar voor en aan de binnenkant. Hierdoor voelt de beweging het natuurlijkst aan en is de training het meest efficient. Het is ook belangrijk dat je probeert met de hele voet op het loopvlak te blijven. Een crosstrainer is onder andere zo zacht op het lichaam en de gewrichten omdat je voeten contact met de grond. Als je voet een beetje loskomt van het pedaal dan is dat heel normaal. Of dit gebeurt hangt ook altijd een beetje van de helling van de treden de crosstrainer. Maar Voorkom in ieder geval dat je alleen de voorvoet gebruikt bij het trainen op een crosstrainer.

Beherzigen Sie diese Ratschläge, wenn Sie richtig auf dem Crosstrainer trainieren wollen. Ansonsten gewöhnen Sie sich schnell eine ungünstige, unnatürliche Körperhaltung an, die im schlimmsten Fall zu Fehlhaltungen oder sogar schmerzenden Gelenken führen kann.

Concentratie tijdens de training

Op de meeste cross-trainers van de huidige generatie, is het mogelijk om te lezen tijdens het sporten en om zo meer variatie te geven. Vooral voor beginners, is het raadzaam in eerste instantie te concentreren op de training. De juiste houding op een crosstrainer is het belangrijkst. Als je bent gewend aan de juiste beweging op de crosstrainer en de positie van de handen is goed dan is het risico om een stijve nek te krijgen tijdens het trainen veel lager. Als u zeker weet dat u een groot deel van de training op de crosstrainer wilt lezen dan moet u bij het kopen er op letten dat de boekenplank hoog genoeg is gemonteerd en u zo een comfortabele kijkhoek heeft .

Koerswijziging in verkleumde voeten

Zelfs als je goed traind op de crosstrainer, kan het gebeuren dat je voeten soms een beetje verdoofd aanvoelen, alsof u een slapende voet heeft. Om dit tegen te gaan moet u eerst de de trainingsintensiteit een beetje verminderen. Vervolgens moet u moet gewoon keer proberen om de richting van de beweging te keren waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleert!

Thuis trainen met de crosstrainer

Image-Bild
Voor veel gebruikers is het de vraag of ze liever uit het werk gaan trainen in een sportschool of thuis. Hieronder geven we de belangrijkste argumenten waarom het thuis trainen op een crosstrainer een geweldig alternatief is voor het trainen in een openbare sportschool
Een crosstrainer in huis verkomt excusjes
Met indoor apparaten voor duurtraining zoals een crosstrainer kunt u geen excuus hebben om niet te gaan trainen door bijvoorbeeld een gebrek aan tijd. U kunt op elk gewenst moment op de crosstrainer stappen en u ben niet gebonden aan openingstijden, apparaten die bezet zijn of de reistijd naar de sportschool. Daarnaast genieten veel sporters van de anonimiteit van hun huis zonder de ogen van anderen. Zelfs de training buiten is mogelijk als u uw crosstrainer op het balkon of op het terras te verplaatst.
Thuis, zelfstandig aan de slag op uw crosstrainer
Een belangrijke overweging om een crosstrainer aan te schaffen voor thuis is naast het verbeteren van uw conditie, is dat u onafhankelijk bent. Het thuis kunnen trainen maakt je onafhankelijk van de wind, het weer of de tijd van de dag. Ook bent u onafhankelijk van de openingstijden van de sportscholen of het openbaar vervoer dat u daarnaartoe. Het thuis trainen op een crosstrainer is ideaal voor een onafhankelijke en moderne levensstijl.
Crosstrainer-Workouts thuis en individueel
Image-Bild
Fitness apparatuur in de studio's bieden niet de individueel comfort, zoals de thuis crosstrainers wel doen. Met uw eigen crosstrainer kunt u afzonderlijke gebruikersprofielen creëren en bijvoorbeeld uw leeftijd of uw gewicht te verwachten invoeren van een nauwkeurigere prestatie/analyse. U kunt ook afhankelijk van de crosstrainer zelf gebruikprogrammas maken en instellen voor uw eigen persoonlijke trainingsplan. Deze geheugen functies die bied studio-apparatuur meestal niet.

6. Zorg en Onderhoud Tips

U geniet zo lang mogelijk van uw cross trainer als u periodiek onderhoud uitvoerd. Vooral met een frequente gebruik van de Crosstrainer zal er snellere slijtage. Geen of slecht onderhoud kan ook leiden tot geluiden zoals piepen als bijvoorbeeld een schroef te los of een ophoping van stofdeeltjes. Wij zullen in onze video-gids "Crosstrainer correct wait" gedetailleerde informatie geven over hoe u het best uw crosstrainer kunt onderhouden inclusief de juiste producten.

6 stappen voor de optimale verzorging van uw crosstrainer

 • In een open systeem waar rollen en Rails van de Crosstrainer blootstaan, houd hen regelmatig schoon
 • Daarnaast behandelen van de rollen met siliconen spray om lawaai te voorkomen
 • Draai alle bouten op regelmatige tijdstippen aan. In het bijzonder wanneer de grepen zijn geschroefd. Dit omdat hier veel krachten optreden waardoor de schroeven los komen te zitten
 • Probeer een van de volgende alternatieven of raadpleeg de Help voor tips over het verfijnen van de zoekactie.
 • Gebruik de regelaars van de crosstrainer voor veilige omstandigheden voordat u begint met het bewegen op de crosstrainer
 • Reinig de handsensoren, het dispay en de handgrepen van de crosstrainer na een training met een schonen handdoek

7. Crosstrainer Accessoires

Met hoogwaardige crosstrainer-onderdelen zijn er veel manieren om uw training aanvulling te geven op verschillende niveaus om het gebruik van het apparaat op het gebied van zorg, comfort en service te optimaliseren. U hoeft dus niet uw conditie en uithoudingsvermogen alleen te beperken op de Crosstrainer. Maar dit is aan te vullen met extra apparatuur. In de volgende lijst presenteren we diverse accessoires voor de crosstrainer.

Algemene Cross Trainer Accessoires


Fitness Tracker

Zubehör: Fitnesstracker
Fitnesstracker
Fitness Tracker helpt uw oefening op de crosstrainer transparanter te maken door waarden als activiteit stappen, hartslag, verbrande calorieën en afgelegde afstand te meten. Modern Fitness Tracker bieden de mogelijkheid te communiceren met uw telefoon waar de prestatiegegevens via Bluetooth worden weergegeven. Naast vele andere handige functies kunnen fitness tracker van deze generatie ook met social media kanalen verbinden om bijvoorbeeld trainingsgegevens en de vooruitgang met andere mensen te delen.


Pflegemittel
Zubehör: Silikonspray
siliconenspray

Door regelmatig gebruik te maken van onderhouds producten verkomt u dat het lawaai in uw crosstrainer verhoogd. Ook blijft de training hierdoor op lange termijn comfortabel. Silicone spray is bijvoorbeeld optimaal voor geschikt voor het handhaven van de bewegende delen van uw crosstrainer. Contact gel voor uw borstband zorgt ervoor voor een nauwkeuriger en betrouwbaarder hartmeting.


Faszienrollen
Zubehör: Faszienrolle
Faszienrolle

Faszienrollen worden gebruikt voor het verlichten van spanning en bindweefsel specifiek met zelf massage van de spieren en bindweefsel. Training met Faszienrollen ondersteunt ook de regeneratie en zorgt voor een betere bloedcirculatie. Letsel kan worden voorkomen door middel van regelmatige gebruik van Faszienrollen.


Opdruksteunen

Zubehör: Liegestützgriffe
Opdruksteunen
Als onderdeel van de functionele training kunt u push-ups doen, waarin je alleen de oefeningen uitvoerd met uw eigen lichaamsgewicht om effectief het bovenlichaam te trainen. De push up handgrepen zorgen voor een effectieve beweging. Heeft u dus niet genoeg aan alleen een crosstrainer voor uw bovenlichaam. Dan kunt u push-ups doen om uw bovenlichaam te versterken.


Apparaatspecifieke cross-trainers accessoires


borstband

Zubehör: Brustgurt
borstband
U kunt met een hartslag borstband uw hartslag aan de Cross Trainer ECG-nauwkeurig en betrouwbaar regel. Moderne borstband zijn compatibel met Smartphones enworden met behulp van een Bluetooth functie verbonden. Ook kunt u uw hartslag met een app weergeven en analyseren. Een borstband is een accessoires dat zeer nuttige is voor het trainen met crosstrainer.


Vloermatten
Zubehör: Bodenmatte
Vloermatten

Door een vloermat te plaatsen onder uw crosstrainer verkomt u dat er extra bijgeluiden komen tijdens het trainen. Dit is vooral handig wanneer uw huis of kamer gevoeligheid is voor lawaai waar buren of huisgenoten last van kunnen hebben. Daarnaast beschermt een vloermat de bodem waardoor er geen deuken, krassen en/of zweet ontstaan.


Training software
Zubehör: Trainingssoftware
Training software


Door middel van up-to-date hardware en software is het mogelijk om uw oefening op de crosstrainer onderhoudend en gevarieerd te maken. Interactive Fitness programma's waarbij training locaties over de hele wereld beschikbaar door middel van een op tv. Via het programma op de tv kunt u dan uw route bepalen en de training uitkiezen. Dit is een populaire manier om de training leuk en uitdagend te houden


Houder
Zubehör: Halterungen
Houder


Met een houder kunt u uw boek, tijdschrift, tablet of mobiele telefoon neerzetten die dan binnen handbereik op uw crosstrainer tijdens de training. Zo kunt u comfortabel lezen, luisteren naar muziek of gewoon lekker een film kijken.

8. Crosstrainer Merken

In ons assortiment vindt u hoge kwaliteit crosstrainers voor elk prestatieniveau en training doeleinden. In de onderstaande tabel geven wij u een kleine selectie van bekende merken.

Life Fitness

Life Fitness
De Life Fitness crosstrainer is heeft al vele jaren een leidende positie in de ranglijst van de kwaliteit en de meest innovatieve crosstrainer. Dit komt mede door een uitstekende afwerking en duurzaamheid maar ook een hoge functionaliteit, low motion sequenties en een modern design.


Kettler

Kettler
Kettler heeft al meer dan 65 jaar ervaring en ook in de fitnessbranche actief. Van modellen die ideaal zijn voor beginners tot apparaten voor ambitieuze en ervaren gebruikers. De traditionele crosstrainers zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de klanten. Kettler biedt crosstrainers van goede kwaliteit en heeft een diversiteit aan oefeningen beschikbaar.

cardiostrong

cardiostrong
Een Cardiostrong crosstrainers is het ideale hulpmiddel voor mensen die graag op een duurzame manier spieren wilt opbouwen spieren, wilt afvallen en/of het algemene fysieke welzijn wilt verhogen. Een crosstrainer van Cardiostrong voldoet aan alle eisen als kwaliteit, comfort, ergonomie en veiligheid.

Taurus

Taurus
De ontwikkeling van de crosstrainer van Taurus is er veel aandacht besteed aan de behoeften van sporters van elk prestatieniveau. Tijdens het ontwerpen van de crosstrainer is taurus een samenwerking met deskundigen uit de fitness-industrie en sport wetenschap aangegaan. Het resultaat: hoogwaardige crosstrainer voor beginners, gevorderden en atleten.

Horizon Fitness

Horizon Fitness
De crosstrainers van Horizon Fitness zijn een vaste waarde in de cardio- en fitnessruimte door zijn uitstekende en gebruiksvriendelijke ontwerp. Ze bieden een bijzonder authentieke trainings ervaring en hebben tal van sportscholen, revalidatiecentra, therapie praktijken en thuisgebruikers overtuigd van hun prestaties georganiseerd.

Octane Fitness

Octane Fitness
Octane Fitness Crosstrainers behoren tot de meest innovatieve op de markt. Overtuigend door de uitstekende bewegingen in combinatie met een uitzonderlijk design en extreem hoog niveau van comfort wat zeer bevordelijk is voor de gewrichten.

9. Welke crosstrainer is geschikt voor mij?

Krijg persoonlijk advies van onze experts!

Henok
We hopen dat we in staat zijn geweest om u te ondersteunen met onze informatie en tips in uw beslissing om de juiste crosstrainer voor u te kiezen. Als u nog steeds zoekende bent dan kunt u contact op nemen met ons team van adviseurs E-Mail oder in unserem Live-Chat beraten!

Als u een corsstrainer eerst wilt testen voordat ik overgaat tot koop dan willen we u graag uitnodigen om langs te komen in een van onze Filialen. Hier staan onze expert voor u klaat met kennis over alle onderwerpen wat betreft fitness en sport artikelen.


10. FAQ

Belangrijke vragen samengevat voor de aankoop van een crosstrainer:
 • icon-faq Kan ik gewicht verliezen met een crosstrainer workout?
  Met een matige lichaamsbeweging kunt u tot 700 kcal per uur verbranden. De combinatie van uithoudingsvermogen - en krachttraining zorgt voor vetverbranding en dat de stofwisseling wordt gestimuleerd. Maar dat alleen is geen garantie voor de lange termijn bestelling van de klant. Variatie, het fysieke welzijn en plezier hebben in de training zijn kritische factoren om de motivatie hoog te houden tijdens het sporten. Met de juiste training programma's zoals Interval en Heart Rate Training kunt u uw activiteit afstemmen op de crosstrainer om aan uw behoeften te voldoen en verbetering van uw conditie en gezondheid.

  Een crosstrainer is dus iedeaal voor het verliezen van gewicht. Echter kan dit alleen bereikt worden wanneer je training in overeenstemming is met gezonde en bewuste voeding. Daarnaast is het belangrijk om realistische doelen en herschikking van het trainingsprogramma te stellen. Het kan gebeuren dat de training op de crosstrainer eentoning voelt, hiervoor zijn stimulanses als TV, internet of een tijdschijft een goede uitkomst om meer entertainment te bieden tijdens de training.

  In combinatie met een gezonde voeding en een evenwichtig trainings plan is een crosstrainer een uitstekende fitnessmachine om gevarieerd en leuk te training waarbij het bewegingspatroon natuurlijk en comfortabel aanvoelt.
 • icon-faq Was ist besser, Laufband oder Crosstrainer?
  Een belangrijk verschil tussen een crosstrainer en een Loopband Is de belasting op de gewrichten. Een crosstrainer is bijzonder aangenaam voor de gewrichten. De schokabsorberende pedalen zorgen voor minder belasting op de gewrichten.Op de loopband is deze last hoger. Dit komt omdat hier het gewicht van de gebruiker direct belast worden. Vooral voor mensen met gewrichtsproblemen of zwaarlijvigheid is een Crosstrainer de betere keuze. Vooral de lagere delen van het lichaam worden erg veel belast op de loopband. Wanneer het gaat om calorie verbruik zit er weinig verschil tussen een Crosstrainer en een loopband. Zelfs bij matige lichaamsbeweging kan hier in een uurtje tussen 600 en 700 kcal worden verbrand. Vergeleken met een cross trainer is loopband harder in het gebruik, veroorzaakt door het lawaai van de motor en de beweging van de sporter. Dit moet bij de beslissing worden meegenomen wanneer men twijfelt om voor een loopband of crosstrainer te gaan.

  De beslissen of u voor een crosstrainer of loopband gaat hangt zowel af van uw persoonlijke smaak, uw voorkeur voor het bewegingspatroon, uw fysieke gesteldheid en hoeveel geluid het apparaat mag maken. Deze factoren hebben grote invloed op de vreugde van uw training en dus op uw motivatie en succes.
 • icon-faq Kan ik ook trainen op een crosstrainet met gezondheid en lichamelijke beperkingen?
  Kortom, de training op een crosstrainer is zeer goed op de gewrichten. Dit omdat de gewrichten de eventuele schokken opvangen waardoor de knieen of wervelkolom niet onnodig wordt belast. Met wattgestuurd crosstrainers kan de training nauwkeurig geregeld worden. Je kan vooraf een bepaald wattage instellen wat er voor zorgt dat je daar niet overheen kan gaan zodat je kan voldoen aan de beperkingen van je lichaam of de eisen van je arts. Daardoor wordt de training nog meer specifiek aangepast aan de behoeften en beperkingen van de gebruiker.
  Wij raden u aan een arts te raadplegen voordat u begint met de training. Die kan u informeren over uw gezondheid en de potentiële risico's.

  Ook voor de behandeling en preventie van rugpijn of ongemak in de lumbale wervelkolom is een crosstrainer een goede trainings partner. Dit geldt ook voor vrouwen tijdens de zwangerschap. Dan is een crosstrainer het optimale alternatief voor lopen. Vooral vrouwen in een verder stadium van de zwangerschap wordt joggen ontmoedigd door de hevige belasting die op de gewrichten komt. Bij het fietsen zijn de benen vaak niet aangenaam om de buik van de zwangere vrouwen. Deze negatieve bijwerkingen vallen op de crosstrainer weg. Maar hier is wel het essentieel om ervoor te zorgen om de trainingsintensiteit wordt aangepast aan de zwangerschap .
 • icon-faq Hoeveel ruimte neemt een crosstrainer in beslag?
  De massa en de grootte van een Crosstrainer, is afhankelijk van het model en de fabrikant. Compacte crosstrainers zoals bijvoorbeeld de Bowflex Max crosstrainer M5 heeft een formaat van 117 cm lang en 64 cm breed. Er zijn ook grotere modellen zoals LifeFitness X 1 die 206 cm lang en 76 cm breed is. Er een breed scala van crosstrainers voor verschillende behoeften. De gemiddelde lengte van een cross trainer is ongeveer 180 cm lang en 90 cm breed. Sommige modellen hebben ook praktische uitklapbare mechanismen waarmee de grootte van de apparaten in de opslag aanzienlijk kan worden verkleind.

  Naast de werkelijke hoogte van een crosstrainer speelt het hoogste punt in de beweging van de pedalen een belangrijke rol. Dus als u op zoek bent voor het juiste apparaat voor uw pand dan moet u voldoende ruimte hebben tot aan het plafond. Wanneer u op de crosstrainer staat en het pedaal staat op de maximale hoogte dan wordt er geadviseerd dat er nog ongeveer 30 cm ruimte is tot aan het plafond. We hebben de afmetingen van de Crosstrainers voor u op de betreffende productpagina's weergegeven.
 • icon-faq Wat kost een goede Crosstrainer?
  In ons assortiment bieden wij crosstrainer van verschillende prijsklassen aan en voor elk budget. Het beantwoorden van de vraag wat een goede crosstrainer kosten of hoeveel geld je hebt om te investeren voor een goede crosstrainer hangt af van je trainingsdoelen. In het algemeen is de prijs afhankelijk van de kwaliteit, comfort, functionaliteit en design. In onze crosstrainers koopgids vindt u een selectie van apparaten die wij u aanraden afhankelijk van uw ervaring, budget, of trainingsdoel.
 • icon-faq Hoe onderhoud ik een crosstrainer
  Cross Trainer, loopband of Ergometer: zonder passende zorg kan slijtage optreden na verloop van tijd. Daarom moet u uw fitnessapparatuur in regelmatig gebruik goed schoonmaken en houden. Maar maak je geen zorgen: dit kost je vijf minuten!

  Zorg ervoor dat uw Crosstrainer na de training schoon gemaakt wordt bij de greepstangen, hartslag sensoren en het display met een doek wordt afgeveegd. Wanneer uw crosstrainer beschikt over een open systeem waarin de rails en de rollen worden blootgesteld, dan moet u ook deze regelmatig schoon maken. Een bijzonder nuttig hulpmiddel om uw crosstrainer goed te laten blijven bewegen is siliconenspray. Mochten de scharnieren of rollen niet meer goed rond te lopen of beginnen te piepen dan kunt u die behandelen met de siliconenspray waardoor vaak het probleem wordt opgelost. Ook belangrijk: de Crosstrainer moet stevig staan en niet wiebelen.
 • icon-faq Wat is het verschil tussen een crosstrainer machine en een elliptische crosstrainer?
  Op deze vraag verschillen aanbieders en fitness-experts vaak mening. Gebruik de ene aanbieder de twee termen als synoniemen en anderen zien het als twee apparaten met verschillende functies en kwaliteit. Het onderscheidende kenmerk is hier onder andere de beweging en plaatsing van de vliegwiel. In een elliptische crosstrainer is het vliegwiel gemonteerd aan de voorkant. Men spreekt hier ook over voorwielaandrijving ( "Front-Wheelern"). Het centrale kenmerk van de elliptische crosstrainer is het gelijknamige, de elliptische beweging van de pedalen. Apparaten met rear-wheel drive hebben het vliegwiel ( "Back-Wheeler") aan de achterkant bevestigd zitten. Hier wordt in dit verband vaak gesproken van een vast tarief van crosstrainers. Door het kruisen (Engels over te steken) van de armen en benen wordt hierin hierin het boven- en onderlichaam aangesproken.

  De vraag "Is een Crosss of elliptische trainer beter? 'wordt vaak gesteld. Naar onze mening is het onderscheid tussen cross en een elliptische trainer erg misleidend. Als gevolg van het grote aanbod van apparaten van verschillende leverancier worden ook bij ons de twee termen door elkaar gebruikt. Echter is een daadwerkelijke verschil in een cross en een elliptische trainer de voor- en achterwielaandrijving van de apparaten. Met voorwielaandrijving units, de elliptische beweging is meestal langer en platter, die meestal zorgt voor een meer comfortabele rit. Bovendien kan een lagere pedaalafstand worden gerealiseerd door het ontwerp. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat wandelen en joggen beter worden gesimuleerd en erg dicht bij de werkelijkheid komen. De beweging op een achter-aandrijving loopt in vergelijking met korter en verticale afstand. Dit zorgt ervoor dat het meer op bergop lopen lijkt op waardoor andere spieren worden getraind. Daarnaast is de pedaalafstand hier normaal gesproken hoger.

  We gebruiken voornamelijk de term Crosstrainer in ons assortiment, zoals dit vaker voor bij de Nederlandse en Europese taal voorkomt. Maar of we het nu hebben over Cross Trainer X of elliptische Y, front- of back-Wheeler. Beide apparaten bieden een gewrichtontzienende training voor bovenste en onderste lichaam waarmee u duurzaam uw conditie en gezondheid kunt verbeteren. Bij het kiezen van uw gewenste apparaat moet u vooral op de informatie over kwaliteit van ergonomie en beweging letten in plaats van u te laten leiden door de aanwijzing van de term cross- of elliptische trainer.
 • icon-faq Kan ik op een Crosstrainer pulsgestuurd trainen?
  Een effectieve methode is om eigen puls-duurtraining uitlijnen, de training is gericht op controle en aan te passen aan uw eigen niveau van prestaties. Als u nu effectief wilt afvallen met hartslag training of duurzaam uw conditie wilt opbouwen dan is een Crosstrainer met functies voor hartslag training het ideale fitnessapparaat. De crosstrainer past dan namelijk automatisch de weerstand als u boven of onder de ingestelde hartslag zonetraining zit zodat u altijd in het bereik van de gewenste intensiteit zit. Zo kunt u effectief mogelijke overbelasting of onderbelasting tegengaan. Dit is vooral voor beginners en onervaren sporters een uitstekende mogelijkheid om het eigen lichaam betere in te leren schatten en om te leren en om het volgende level training voorzichtig te benaderen.

  Het grootste deel van de Crosstrainer hebben geïntegreerde hardslagsensoren die gekoppeld zijn aan de handgrepen. De hartslag wordt door middel van elektroden gemeten.

  Daarnaast is er een borstband een goede manier om de hartslag te meten tijdens de crosstrainer workouts en ook voor daarna. Men draagt ​​net onder de borst de sensor in het midden of licht excentrisch geplaatste naar het hart. Hier moet erop worden gelet dat de borstriem en crosstrainers ook compatibel met elkaar zijn zodat de gegevens kunnen worden overgedragen tussen de twee apparaten.

  handhartslagsensoren van een crosstrainer zorgen voor een zeer betrouwbare meetwaarden. Dit geldt met name voor de crosstrainer uit de midden en hogere prijssegment. Echter, borstband werken in dit opzicht met een iets meer specifieke regel en zijn daarom een ​​ideale aanvulling op de geïntegreerde hartslag meting van een crosstrainer.

  Of u uw hartslag training nu door middel van handharslagsensoren of een hardslag borstband zou uitvoeren. Het een is niet minder belangrijk dan de ander het is meer een kwestie van smaak. De aanbeveling die wij geven aan onze klanten is om een cross trainer te kopen met verschillende hartfrequentie-gestuurde trainingsprogramma's waardoor de training niet alleen efficiënt en duurzame is maar ook zeer gevarieerd blijft.
 • icon-faq Welke spieren train ik met een Crosstrainer?
  Een groot voordeel van het trainen met een cross trainer is de gelegenheid om het gehele lichaam te trainen. U kunt met een crosstrainer de buik, benen, armen, schouders en rug - met trainen. Een Crosstrainer niet alleen handig maar ook zeer effectief met zijn mix van kracht-uithoudingsvermogen. De inspanning van bijna alle spiergroepen leidt tot een hoge calorieverbruik zowel tijdens de opleiding alsmede enkele uren later (na het brandeffecten).

  gebieden en hun spier groepen worden systematisch gebruikt tijdens het trainen op de crosstrainer

  Benen - De spieren in de voeten, kuiten en schenen correct in beweging zijn dan komen de benen. Alle werken hier maar meestal het voorste dijbeen en debinnenste en buitenste zijden van de dijen. Met verhoogde helling, die in moderne cross trainers verstelbaar is, kunt u het trainingseffect op de benen verhogen.

  Romp en buik – Tijdens de crosstrainer workout zijn de buik en rugspieren voortdurend onder spanning en zorgen voor de nodige stabiliteit in het midden van het lichaam.

  Billen – bilspieren zorgen ervoor dat tijdens crosstrainer training je heup en bekken wordden gestabiliseerd. Ook hier kunt u een groter effect op de spieren in de billen met een verhoogde intensiteit bereiken. Met de bergop functie van een cross trainer kunt u ook bilspieren intenser trainen.

  Door het gebruik van de armstangen en de permanente trek en duw bewging traint u daadwerkelijk het bovenlichaam zoals uw armen, schouders en borst. Met verhoogde weerstand verhoogt het effect naar deze gebieden van spieren.

  Om uw lichaam niet te laten wennen aan de training raden wij u aan de weerstand regematig te variëren. Bijvoorbeeld door middel van een interval training. U kunt ook kiezen om op een crosstrainer de training te benadruk waarbij de bewegingen vooral vanuit de armen wordt uitgevoerd of vooral uit de benen. Zo kunt u goed variëren en op verschillende spiergroepen focussen.
 • icon-faq Waar moet ik op letten rijdens het trainen op een crosstrainer?
  Allereerst moet gezegd worden dat de training bijzonder gewrichtsontzienende en eenvoudig is met een crosstrainer. De spanning op de gewrichten wordt verminderd dankzij het ergonomische ontwerp van een crosstrainer en tot een minimum beperkt. Toch moet u zich bewust zijn van bepaalde aspecten van het apparaat om effectief en duurzaam gebruiken te maken van uw crosstrainer en deze optimaal te benutten.

  Een klassieke fout die gebruikers regelmatig in de begintijd van de training maken is om snel te veel te willen. Het is verstandig als u aan het begin van de crosstrainer workouts kleine doelen stelt en deze geleidelijk te verhogen. Het klinkt afgezaagd, maar is een van de essentiële recepten voor langdurige vreugde met uw fitness-machine. Beginners of herintredende raden we twee trainingen per week tussen 15-30 minuten aan bij lage tot matige intensiteit. Zit mijlpalen door het voorbeeld eerste trainingsintensiteit en vervolgens verhoging van de frequentie.

  Een andere relevante factor bij het gebruik van de crosstrainer is de juiste positie of de positie van de handen tijdens de training. houd het stuur van de crosstrainer altijd met de hele hand vast. Onderarm en hand maken het bij uitsteken een lijn. Hierdoor wordt voorkomen dat delen van de uitvoerende beweging op de polsen worden uitgeoefend.

  Zorg er ook voor dat je bovenlichaam tijdens het training in een rechtopstaande positie. Voorkom een holle rug en een buiging in de heup. Je billen moet niet te ver uitsteken en nooit de benen helemaal rechtgetrokken hebben. Met een beetje oefening moet je wennen aan de juiste training positie op de crosstrainer. Om uw training nog meer variatie te geven, kunt u tijdens de training luisteren naar muziek, surfen op het tablet op het internet of naar een film kijken. Beginners, adviseren wij echter in eerste instantie zich volledig te concentreren op de training en het uitoefenen op de juiste positie om beweging en houding worden geïnternaliseerd.

11. Autoren

Jane

Jane Diering
Diplom-Sportwissenschaftlerin
Henok

Henok Steen
Category Manager, Sport- & Fitnesskaufmann
Simon

Simon Eberhardt-Alten
Magister in Sportwissenschaft und Medizinischer Physiologie (Nebenfach)
T-Fitness
Europa's Nr. 1 in Thuis Fitness
 • 6x persoonlijk voor u in de buurt in NederlandAmsterdam, Bodegraven, Den Haag, Eindhoven, Roosendaal, Rotterdam
 • 48x in DuitslandAugsburg, Berlijn, Bielefeld, Bochum, Bonn, Braunschweig, Bremen, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Frankfurt, Freiburg, Göttingen, Hamburg, Hannover, Karlsruhe, Kassel, Kiel, Keulen, Leipzig, Lübeck, Mannheim, München, Münster, Neurenberg, Saarbrücken, Schleswig, Stuttgart, Wiesbaden, Würzburg
 • 11x in Groot-BrittanniëAberdeen, Batley, Camberley, Edinburgh, Glasgow, London, Manchester, Newcastle, Nottingham
 • 6x in OostenrijkGraz, Innsbruck, Klagenfurt, Linz, Salzburg, Wenen
 • 3x in ZwitserlandBern, Lausanne, Zürich
 • 2x in BelgiëAntwerpen, Brussel
 • DenemarkenKopenhagen
 • PolenWarschau
T-Fitness Nieuwsbrief
Ontvang nu een € 10,00 Waardebon*
* In te wisselen vanaf een minimumwaarde van € 50,00
Europa's Nr. 1 in Thuis Fitness interactief
Vind ons ook op Facebook, Google+ en co.
 • Facebook
 • YouTube
Betaalwijzen
 • Paypal
 • VISA
 • Master Card
 • iDEAL
 • Op rekening
 • Op rekening
 • Voorafbetaling
Verzendpartners
 • DHL
 • UPS
 • FedEx
 • Levering op afspraak
© Sport-Tiedje GmbH 1984 - 2019
1) Alleen bij betaling per PayPal, kredietkaart, Klarna.
Wij zijn er voor u
78x in Europa
Storemap
T-Fitness
0172 61 99 61
info@t-fitness.nl